Így gátol a főnök a munkahelyen

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Október 22. Hétfő - Előd
hirdetes
 | Szerző: Pi
címkék:

Hogyan gátolja meg a cég főnöke a munkásait a saját munkájukban?

hirdetes
Hogy gátol a saját főnököd?

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Igazi 21. századi probléma az, mikor az emberek észre vették, hogy előfordulnak azok a helyzetek, mikor a saját főnökük valamilyen módon gátolja őket.  Vannak olyan rossz beidegződések, melyekkel egy vezető gátolhatja saját dolgozóit. Ezeket mutatjuk most meg.

 

 

Az egy nagyon rossz tulajdonság, ha egy vezető exhibicionista vagy narcisztikus. Sajnos azonban vannak ilyenek. Az elején azonban azt is fontos kihangsúlyozni, hogy ezek nem összetévesztendők a karizmával és a tekintélyelvűséggel. Mert ezek a jó vezető ismérvei, és ezek túlzása az elején említett tulajdonságok. Az is nagyon fontos, hogy egy vezető minden helyzetben legyen az. Lehet jóban a munkatársaival, de ne legyenek barátok. Legyen tekintélye a saját munkásai előtt, akikre felnézhetnek, elfogadják azt, amit mond. 

hirdetes

 

Az emberek nagy többsége nem barátkozni jár a munkahelyére, ő nem szereti ha ott szeretik. Neki az a fontos ott, hogy a munkáját elismerjék és kifejezzék. Akár pénz, akár az előre lépési lehetőség formájában.

 

Egy jó vezetőnek kreatívnak kell lennie, de nem szabad azt hinnie, hogy csak neki lehet igaza. Sőt! Elismeri, ha egy másik ötlet jobb mint az övé.  Ha mindig csak az van amit ő akar, azzal eléri hogy emberei nem fogják elmondani a véleményüket, nem lesznek kreatívak és nem fognak önállóan dolgozni. Egy főnök kitudja hozni az embereiből a maximumot, de nem úgy, hogy mindig csak az ő szava számít.

 

Egy jó vezetőt nem akarnak elhagyni a dolgozói, mert vele jó a közös munka. Van azonban néhány olyan dolog még pluszban, ami általános értelemben véve is ijesztő lehet. Ezeket mutatjuk most be.

 

A rossz vezető nem dicsér

 

Az emberek általában szárnyakat kapnak a dicsérettől. A szerényebb képességű munkás is kitudja hozni magából a maximumot, ha tudja, hogy értékelik a munkáját és nem azt hallja folyamatosan, hogy ez rossz. Sok főnök felejti el, hogy csak az hibázik, aki dolgozik. Értékelni kell az erőfeszítést. Nem csak azt kell megmondani, hogy mi rossz, hanem tanácsot kell adni, hogy hogyan lehet jobb.

hirdetes
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.