20 éves a Csillagkapu

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. December 17. - Lázár
hirdetes
címkék: Retro

Mindent itt a 20 éves Csillagkapuról!

hirdetes
Mindent itt a Csillagkapuról

A Csillagkaput lehet szeretni és nem szeretni, de azt nem lehet tőle elvenni, hogy a maga korában kultikus sorozat volt. Most vele foglalkozunk!

Ma már egy kicsit retronak számít a CSillagkapu, ami a maga idejében korszakalkotó sorozat volt. A sci-fi és a “sima” tv nézők is rajongtak érte, hiszen nem volt unalmas, mindig meg tudott újulni. Egy hétköznapi sorozat nem tudna megélni 10 évadot, neki ez sikerült. Hogy hogyan? Erről fogunk most elmélkedni egy kicsit.

 

Mi a siker receptje?Fogj egy népszerű színészt, tedd bele egy új ötletbe, egy tehetséges szereplőgárdába, adj hozzá jó sok fantáziát, néhány ütős ellenfelet a főhősöknek és máris kész a jó sorozat. 

hirdetes

 

Richard Dean Anderson, alias O’Neill ezredes szerepében egy rendíthetetlen katonát játszik, aki mint tudjuk, már “nyugdíjba vonult”. Elveihez végig hű maradt, vezetésével a legendás Csk-1 néhány év alatt alaposan felforgatta az univerzumot. O’Neill bár többször is visszatért, összesen 8 évadot szerepelt a sorozatban, tábornokként szállt ki a sorozatból. A vége felé már nem kevés humort is belevittek a készítők a játékába, de valljuk be, hogy neki ez is nagyon jó állt. Nem véletlenül, hiszen Anderson volt az egyik legjobb színész  a csapatban.

 

 

Amanda Tapping, alias Carter őrnagy, később alezredes. A csapategyetlen női tagja, aki messze a legokosabbnak számított-már ami a Csillagkapu, a fizika területét érintette. Ahogyan haladt előre a történet úgy lépett elő a karakter főbb szereplővé. Az egész sorozatra jellemző volt, hogy nem nagyon mutatták meg a szereplők magánélett, inkább volt epizodikus a felépítése. Carter is csak a 8. évadban lett egy kicsit jobban bemutatva, mikor is majdnem feleségül ment a vőlegényéhez. 

 

 

Nem szabad megfeledkeznünk Hammond tábornokról sem, aki 7 évig védte és óvta a csapatot, mint egy jóságos nagyapa. Nem ért véget még a sorozat, mikor a karaktert alakító Don S. Davis sajnálatos módon elhunyt.

 

hirdetes
hirdetes

Szilveszteri és Újévi sms-ek, üzenetek

Szilveszterkor és Újév napján mindenki küldözgeti a viccesebbnél-viccesebb sms-eket. Most bemutatjuk a legjobb üzeneteket, amiken mindenki szakad a...

Így tudsz megoldani bármilyen szorzást számológép nélkül!

Ha a matematika tanárok meglátják ezt a trükköt, a hajuk égnek fog állni! Bármilyen nagy összegeket össze tudsz szorozni számológép nélkül! Zseniális trükk!