Íratlan illemszabályok

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2019. Január 20. - Sebestyén
hirdetes
 | Szerző: fö
címkék: Érdekesség, Magyar, Retro, Világunk

5 illemszabály, amit mindenkinek ismernie kellene!

hirdetes
Íratlan illemszabályok

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sajnos a mai világban már nem sokan ismerik, illetve tartják be a következő 5 íratlan illemszabályt. Pedig nagyon fontosak, még konfliktus is kevesebb lenne az életben!

Az illemszabályok olyan íratlan szabályok, melyeket sokan ismerünk, mégis kevesen tartunk be. Tudjuk, hogy mit, hogyan illene, de nem igazán foglalkozunk azzal, hogy eleget tegyünk ezeknek a szabályoknak.

Létezik azonban egy pár olyan íratlan szabály az élethez, melyek betartásával sokkal könnyebbek lehetnek a hétköznapjaink.

 

1.Köszönés

A férfiak köszönnek először a nőknek, a fiatalabb köszön először az idősebbnek, az alacsonyabb rangú köszönti a magasabb rangút, és függetlenül a rangtól, az köszön először, aki belépik egy helyiségbe azoknak, akik már bent tartózkodnak. Soha nem szabad leülve kezetfogni. Tiszteletlenség azzal kezet fogni, aki épp bemegy, vagy kijön a fürdőből. Főleg, ha nedves a keze, és még nem tudta megtörölni.

hirdetes

 

2. Vendégségben

Egy meghívásra soha nem szabad úgy válaszolni: “ és ki jön még?” Ha megérkeztek a vendégek, kapcsold ki a tévét, és állj fel a számítógép mellől. Ha vendégek vannak, és közben cseng a telefonod, soha ne beszélj 5 percnél tovább. Először a fürdőt kell megmutatni a vendégeknek, hogy meg tudják mosni a kezüket, és csak utána a többi helyiséget. Miután körbeültétek az asztalt, meg kell várni, hogy a vendégfogadó is oda üljön az asztalhoz, és csak azután fogjatok neki az evésnek. Távozáskor csak a vendégfogadótól kell elköszönni, különben egy jelzést adsz az ottmaradók számára is, hogy ideje lesz elhagyni a bulit.

 

Lapozz egyet és mutatom a többi íratlan illemszabályt!

hirdetes
hirdetes

Sokan nem tudják, de a világ minden nemzete adós Magyarországnak!

Sokan nem tudják, de a világ minden nemzete adós Magyarországnak!

2019-01-18

Itt egy lista, hogy közismert emberek, tudósok, államférfiak, írók hogyan vélekednek hazánkról! Nagyon meglepő, de igazán jó ilyen szavakat olvasni, ráadásul elismert emberek szájából hangzottak el.

80 éves lett Korda György!

80 éves lett Korda György!

2019-01-05

Korda György a 80. születésnapját ünnepelte most. Ehhez a szép korhoz képest tökéletesen van a művészúr és nagyon jól néz ki! Isten éltesse őt még nagyon sokáig!

Egy könnyű matematikai feladat, melyet nem sokan tudnak megfejteni

Egy könnyű matematikai feladat, melyet nem sokan tudnak megfejteni

2019-01-17

Neked sikerül megfejteni ezt a matematikai feladatot? Nagyon könnyűnek tűnik, mgis alig tudják megfejteni! Pedig csak logikusan kell gondolkodni és alap matematikai tudás szükségeltetik hozzá.


2018-10-18 Átrepült egy drón az Auschwitz-i haláltábor fölött!

A hideg kirázott azoktól a képektől, amiket egy drón készített, amellyel átrepültek az Auschwitz-i haláltábor felett! Borzalmas és szívszorító látvány még most is!

2018-10-26 A világ leggonoszabb női!

Most bemutatjuk nektek a világ leggonoszabb nőit, akik tetteikkel felkerültek erre a nem túl büszke listára! Vannak köztük tömeggyilkosok, nácik, de még királynő is!

2018-08-28 Az élet igazán 50 felett kezdődik el! Ha elmúltál már 50, ezt kötelező elolvasnod!

Hajlamosak vagyunk 50-en túl eltemetni magunk, siránkozunk, hogy nekünk már úgyis mindegy, mert az életünk felén túl vagyunk. Pedig 50-en túl kezdődhet az igazán szép élet!

2019-01-19 A sörhasú férfiak jobban vonzzák a nőket! Állítják a kutatók.

Minden pocakos férfi megnyugodhat, mert a kutatók állítják, hogy a sörhasú pasik jobban vonzzák a nőket, mint a feszes hasú társaik. Ezek után nem kell a nyár előtt annyira aggódni már!

24 érdekesség, amelyekkel a balkezes emberek rendelkeznek!

A balkezes emberek sok mindenben igazán különlegesek. A jobbkezesek azt gondolhatják, hogy mennyivel nehezebb a balkezeseknek a mindennapokban, pedig nem...

5 módszer a pénzügyi függetlenség eléréséhez

A pénzügyi függetlenség azt jelenti, hogy szinte bármit megtehetsz, mégsem kell az anyagiakon gondolkoznod. Természetesen a legtöbb családnak először...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.