Íratlan illemszabályok

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. November 20. Kedd - Jolán
hirdetes
 | Szerző: fö
címkék: Érdekesség, Magyar, Retro, Világunk

5 illemszabály, amit mindenkinek ismernie kellene!

hirdetes
Íratlan illemszabályok

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sajnos a mai világban már nem sokan ismerik, illetve tartják be a következő 5 íratlan illemszabályt. Pedig nagyon fontosak, még konfliktus is kevesebb lenne az életben!

Az illemszabályok olyan íratlan szabályok, melyeket sokan ismerünk, mégis kevesen tartunk be. Tudjuk, hogy mit, hogyan illene, de nem igazán foglalkozunk azzal, hogy eleget tegyünk ezeknek a szabályoknak.

Létezik azonban egy pár olyan íratlan szabály az élethez, melyek betartásával sokkal könnyebbek lehetnek a hétköznapjaink.

 

1.Köszönés

A férfiak köszönnek először a nőknek, a fiatalabb köszön először az idősebbnek, az alacsonyabb rangú köszönti a magasabb rangút, és függetlenül a rangtól, az köszön először, aki belépik egy helyiségbe azoknak, akik már bent tartózkodnak. Soha nem szabad leülve kezetfogni. Tiszteletlenség azzal kezet fogni, aki épp bemegy, vagy kijön a fürdőből. Főleg, ha nedves a keze, és még nem tudta megtörölni.

hirdetes

 

2. Vendégségben

Egy meghívásra soha nem szabad úgy válaszolni: “ és ki jön még?” Ha megérkeztek a vendégek, kapcsold ki a tévét, és állj fel a számítógép mellől. Ha vendégek vannak, és közben cseng a telefonod, soha ne beszélj 5 percnél tovább. Először a fürdőt kell megmutatni a vendégeknek, hogy meg tudják mosni a kezüket, és csak utána a többi helyiséget. Miután körbeültétek az asztalt, meg kell várni, hogy a vendégfogadó is oda üljön az asztalhoz, és csak azután fogjatok neki az evésnek. Távozáskor csak a vendégfogadótól kell elköszönni, különben egy jelzést adsz az ottmaradók számára is, hogy ideje lesz elhagyni a bulit.

 

Lapozz egyet és mutatom a többi íratlan illemszabályt!

hirdetes
hirdetes

Jogosítványt akarnak a kutyatartáshoz!

Jogosítványt akarnak a kutyatartáshoz!

2018-11-11

Jogosítvány kellene a kutyatartáshoz, hiszen nem mindenki képes eleget foglalkozni kedvencével, nem mindenkinek van rá meg az anyagi kerete, pedig ezek nélkül nem lehet megfelelően állatot tartani!

Fény derült az igazságra! Nem a jéghegy okozta a Titanic halálát!

Fény derült az igazságra! Nem a jéghegy okozta a Titanic halálát!

2018-11-14

A történelem legnagyobb hajókatasztrófája, a Titanic elsüllyedése még több, mint 100 évvel a tragédia után is él az emberek emlékeiben. De vajon tényleg a jéghegy okozta a bajt? Elmondjuk!

A világ leggonoszabb női!

A világ leggonoszabb női!

2018-10-26

Most bemutatjuk nektek a világ leggonoszabb nőit, akik tetteikkel felkerültek erre a nem túl büszke listára! Vannak köztük tömeggyilkosok, nácik, de még királynő is!


2018-10-31 Müller Péter szerint nincs Halottak napja, csak Szeretet napja van!

Eljött az év egyik legszívhezszólóbb ünnepe, a Halottak napja. Mi így emlegetjük, pedig sokkal inkább igaza lehet Müller Péternek és ezt a napot inkább a Szeretet napjának kellene neveznünk...

2018-11-12 Mindenki megrémült a NASA videójától! Nagyon félelmetes!

Félelmetes videót tett közzé a NASA a világhálóra, ami mindenkit sokkolt, aki csak megnézte ezt a rövid kisfilmet. Mutatjuk a videót! Rád hogy hatott?

2018-11-11 22 milliót fizet a lottónyertes annak, aki végre hajlandó járni vele

Évi 22 millió forintnak megfelelő összeget ad majd ez a lottónyertes annak a férfinak, aki jár vele. Nos Urak, ki az, aki bevállalja ezt a nagy terhetM :D

2018-06-07 A 9 legjobb magyar népmese, amit te sem hagyhatsz ki!

Ha szereted a magyar népmeséket, akkor ennek a cikknek örülni fogsz nagyon. Elhoztuk a 9 legjobb, fergeteges magyar népmesét, amit nem lehet kihagyni!

Fény derült az igazságra! Nem a jéghegy okozta a Titanic halálát!

A történelem legnagyobb hajókatasztrófája, a Titanic elsüllyedése még több, mint 100 évvel a tragédia után is él az emberek emlékeiben. De vajon...

7 dolog, amit már most megtehetsz, hogy elkerüld a karácsonyi őrületet

Minden egyes karácsonyi őrület után megfogadom, hogy a jövő évit másképp fogom csinálni, időben elkezdem és társai. Úgy érzem, ebben az évben...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.