Íratlan illemszabályok

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Július 21. Szombat - Dániel
hirdetes
 | Szerző: fö
címkék: Érdekesség, Magyar, Retro, Világunk

5 illemszabály, amit mindenkinek ismernie kellene!

hirdetes
Íratlan illemszabályok

Sajnos a mai világban már nem sokan ismerik, illetve tartják be a következő 5 íratlan illemszabályt. Pedig nagyon fontosak, még konfliktus is kevesebb lenne az életben!

Az illemszabályok olyan íratlan szabályok, melyeket sokan ismerünk, mégis kevesen tartunk be. Tudjuk, hogy mit, hogyan illene, de nem igazán foglalkozunk azzal, hogy eleget tegyünk ezeknek a szabályoknak.

Létezik azonban egy pár olyan íratlan szabály az élethez, melyek betartásával sokkal könnyebbek lehetnek a hétköznapjaink.

 

1.Köszönés

A férfiak köszönnek először a nőknek, a fiatalabb köszön először az idősebbnek, az alacsonyabb rangú köszönti a magasabb rangút, és függetlenül a rangtól, az köszön először, aki belépik egy helyiségbe azoknak, akik már bent tartózkodnak. Soha nem szabad leülve kezetfogni. Tiszteletlenség azzal kezet fogni, aki épp bemegy, vagy kijön a fürdőből. Főleg, ha nedves a keze, és még nem tudta megtörölni.

hirdetes

 

2. Vendégségben

Egy meghívásra soha nem szabad úgy válaszolni: “ és ki jön még?” Ha megérkeztek a vendégek, kapcsold ki a tévét, és állj fel a számítógép mellől. Ha vendégek vannak, és közben cseng a telefonod, soha ne beszélj 5 percnél tovább. Először a fürdőt kell megmutatni a vendégeknek, hogy meg tudják mosni a kezüket, és csak utána a többi helyiséget. Miután körbeültétek az asztalt, meg kell várni, hogy a vendégfogadó is oda üljön az asztalhoz, és csak azután fogjatok neki az evésnek. Távozáskor csak a vendégfogadótól kell elköszönni, különben egy jelzést adsz az ottmaradók számára is, hogy ideje lesz elhagyni a bulit.

 

Lapozz egyet és mutatom a többi íratlan illemszabályt!

hirdetes
hirdetes

A gazdag és sikeres emberek 7 közös szokása, vonása!

A gazdag és sikeres emberek 7 közös szokása, vonása!

2018-07-17

Ha te sem érted, hogy van az, hogy egyeseknek mindig van pénzük, te pedig alig tudod beosztani a fizetésed, akkor jobb, ha elsajátítasz egy pár hasznos trükköt.

Osho üzenete mindenkinek - csillagjegy szerint

Osho üzenete mindenkinek - csillagjegy szerint

2018-07-09

Osho egy spirituális tanító volt, a következőket üzeni mindenkinek! Megtudhatod, hogy szerinte milyen élettanítás illik a legjobban a különböző csillagjegyekhez.

Elfeledett csodás magyar szavaink.

Elfeledett csodás magyar szavaink.

2018-03-16

Milyen jó is lenne elmagyarázni a fiamnak, hogy mi is az a sarjú vagy a csomoros... Te emlékszel még ezekre a magyar szavainkra? Most elhoztuk nektek ezt a csodás, elfeledett nyelvet!


2018-06-27 Ezért nem lenne szabad 100%-ra feltölteni a mobilod akksiját!

Ha ezt megtudod, ezek után te se fogod többé 100%-ra feltölteni a mobilod akksiját! Még a telefont nem is károsítja, de valami mást bizony nagyban! Ez hihetetlen!

2018-05-03 Jóslatok, melyek mind valóra váltak

Ki tudhatná, mit hoz a jövő? Ezek a jósok biztosan választ adnának erre a kérdésre. A világ több pontjáról jóslatokat mutatunk be, melyek mind valóra váltak!

2018-02-23 Levette sáros cipőjét a benzinkút ajtajában és úgy ment be fizetni

Ez az idős asszony nem akarta besarazni cipőjével a benzinkút szépen felmosott padlóját, ezért a bejáratnál levetette azt, majd zokniban ment be fizetni. Nézd meg mit szóltak ehhez a többiek!

2018-01-06 6 történelmi tény, amit eddig igaznak hittél!

6 olyan történelmi tényt mutatunk most meg neked, amiről eddig azt gondoltad, hogy igazak! A történelem könyvek is igaznak mesélik, pedig nagyon nem azok!

A japán szurkolók és futballisták az egész világnak példát mutattak a VB-n!

Bár lehet, hogy a japánok a 2018-as VB-n nem értek el dobogós helyezést, de a futballisták és a szurkolók az egész világnak példát mutattak, mikor...

A gazdag és sikeres emberek 7 közös szokása, vonása!

Ha te is mindig irigykedve nézel a gazdag ismerőseidre, és nem érted, hogy van az, hogy egyeseknek mindig van pénzük, Alig tudod beosztani a fizetésed,...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.