A történelem legrosszabb katonai találmányai, amiket sosem vetettek be!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2019. Január 22. Kedd - Vince
hirdetes
 | Szerző: MC
címkék: Humor, Technika, Történelem

A történelem legpocsékabb katonai fegyverei

hirdetes
A történelem legrosszabb katonai találmányai, amiket sosem vetettek be!

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nem, ezek nem holmi háborús vígjáték díszletének részei. Ezekre a harci gépezetekre és fegyverekre elképesztő mennyiségű pénzt és időt áldoztak! Vajon miből gondolták, hogy bármelyikük is működni fog?

A hadseregek által használt fegyverzet mindig is nagyban befolyásolta a háborúk menetét. A zseniális stratégiák és létszámbeli fölény mellett rendkívül fontos a megfelelő technológiai háttér. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi újítást hozott például a Nagy Háború, vagy ott van például az atombomba is.

 

Amikor egy új fegyver, vagy katonai jármű tervei elkészülnek, súlyos pénzösszegekre van szükség, hogy az adott találmány megszülethessen és bevetésre kerüljön. A kudarcra ítélt ötletek rend szerint hamar kiszűrésre kerülnek, ám bizonyos esetekben a szerkezet – akármennyire őrült ötlet is – megépítésre kerül.

hirdetes

 

Ezekből az elképesztően életképtelen darabokgól készítettünk egy válogatást. Látni fogjuk, hogy bár legtöbbször az alapötlet jó, a technológia vagy a kivitelezés nem teszi lehetővé, hogy az adott találmány hatékony legyen.

 

 

VZ-1 Pawnee

A képet elnézve láthatjuk, hogy mi volt az elképzelés: a kétrotoros, repülő platformról a katonák a magasból tüzelhetnének az ellenségre. A probléma az, hogy rendkívül jó célponttá válnak így konkrétan bárki számára, és nem igazán védettek az ellenséges tűz ellen. Az extra a platform nem bírta volna el, mert már így is nagyon lassú volt. Az egész projekt egyébként is túl drága volt a tömeggyártáshoz.

 

A többi nevetséges fegyverért lapozz tovább!

hirdetes
hirdetes

Végig magát kamerázta a vegasi útját dokumentáló ír kiránduló

Végig magát kamerázta a vegasi útját dokumentáló ír kiránduló

2018-10-08

A GoPro nem túl bonyolult eszköz, pont ezért választják az emberek mindenféle időtöltés lefilmezéséhez. Az ír Evan Griffin édesapja fiától kölcsönkapott GoProjával, las vegasi útját dokumentálta volna, ám nem ment ez olyan könnyen.

Fény derült az igazságra! Nem a jéghegy okozta a Titanic halálát!

Fény derült az igazságra! Nem a jéghegy okozta a Titanic halálát!

2018-11-14

A történelem legnagyobb hajókatasztrófája, a Titanic elsüllyedése még több, mint 100 évvel a tragédia után is él az emberek emlékeiben. De vajon tényleg a jéghegy okozta a bajt? Elmondjuk!

20 hihetetlen tény a karácsonyról! Még biztosan nem hallottál eddig ezekről!

20 hihetetlen tény a karácsonyról! Még biztosan nem hallottál eddig ezekről!

2018-12-16

Van néhány olyan megdöbbentő tény, melyet eddig biztosan te sem tudtál a karácsonyról, és a téli ünnepekről! Most megosztjuk veled ezt a 20 hihetetlen tényt a karácsonyról!


2018-10-26 A világ leggonoszabb női!

Most bemutatjuk nektek a világ leggonoszabb nőit, akik tetteikkel felkerültek erre a nem túl büszke listára! Vannak köztük tömeggyilkosok, nácik, de még királynő is!

2018-09-27 Egy pofonegyszerű trükk, amivel fél perc alatt kiszabadíthatod, ha bezártad a kocsiba a kulcsot!

Ha bezártad véletlenül a kocsiba a kulcsodat, akkor sem kell azonnal lakatost keresned vagy a szervízt hívnod! Íme egy trükk, amivel fél perc alatt kiszabadíthatod onnan!

2018-10-18 Átrepült egy drón az Auschwitz-i haláltábor fölött!

A hideg kirázott azoktól a képektől, amiket egy drón készített, amellyel átrepültek az Auschwitz-i haláltábor felett! Borzalmas és szívszorító látvány még most is!

2018-08-23 Egy magyar férfi fejtette meg a Piramisok titkát!

Lippai Vilmos, nyugalmazott ceglédi rendőr, aki mindig is csodálta a Piramisok épületeit, Egyiptom titkait. Most azt állítja, hogy megfejtette a 2000 éves piramisok titkát!

A nők vezetik ezt a népet, ők az urak, a vezérek!

Ismerd meg te is ezt a népcsoportot, ahol különösképpen nem a férfiak a vezérek, az urak, hanem a nők! Az erősebbik nem pedig rendkívül sok jogától...

Íme a világ legokosabb emberei

Összegyűjtöttük a világ 10 legokosabb emberét, akiknek egytől-egyig 200 feletti IQ-juk volt! Elképesztő tehetséggel voltak megáldva, melyet a mai...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.