Brutális orvosi kínzások a múltból, amiket jobb lenne elfelejteni...

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2019. Január 22. Kedd - Vince
hirdetes
 | Szerző: VZS
címkék:

Brutális orvosi kínzások a múltból, amiket jobb lenne elfelejteni...

hirdetes
Brutális orvosi kínzások a múltból, amiket jobb lenne elfelejteni...

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A hírhedt Utica-ágy, a pszichiátriák rémálma

Egy New-Yorki elmegyógyintézetről, Uticáról kapta a nevét ez a „bútordarab”, melyet senki sem kívánna még az ellenségének sem! Valójában egy ketrec, ami arra szolgált, hogy megzabolázza a makacs és ellenszegülő betegeket. Az Utica-ágy a 19. században volt népszerű módszer, de még a 20. században is sokáig használták. Mivel a páciensek képtelenek voltak megmozdulni a vasak alatt, sokan meg is haltak a pánikrohamoktól vagy a bezártság által kiváltott sokkos állapottól. Egyesek szívinfarktust, agyvérzést szenvedtek a pszichikai nyomás alatt, az orvosok pedig őket sem tudták megmenteni.

hirdetes

 

Inzulin-sokk a kábítószeres betegek kezelésére

Dr. Manfred Sakel alkalmazta először ezt az injekciót a kábítószerfüggőkön és a pszichopatákon, még 1927-ben. Azóta az orvosok megnövelték az inzulindózist, ami sokkos állapotot váltott ki a pácienseken. Ennek ellenére, az embertelen kezelési mód gyorsan szétterjedt más elmegyógyintézetekbe is. A legnépszerűbb a ’40-es és az ’50-es években volt, amikor a skizofréniát is megpróbálták ezzel gyógyítani.

 

Úgynevezett nyugtató szék, az agy vérellátásának a szabályozására

A pszichiátria amerikai megalapítója, dr. Benjamin Rush tervezte ezt a készüléket, mellyel az elmezavarodott betegeket kezelte. Meg volt ugyanis győződve arról, hogy az elmebaj egy vérkeringési probléma, éppen ezért azt remélte ettől a széktől, hogy ha csökkenti általa az izommozgást, akkor szabályozni tudja az agyba áramló vér mennyiségét, mellyel beindul a gyógyulási folyamat. Természetesen, a módszere egy kudarc volt.

 

hirdetes
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.