Képek és összefoglaló a 2017-es Sakura ünnepről

A 2017-es Sakura Ünnep a Füvészkertben

Szerző: kvothe - 2017.04.12.

Ilyen volt a 2017-es Sakura Ünnep a Füvészkertben! Képek és rövid összefoglaló az év egyik legszebb és legérdekesebb eseményéről, amit nem érdemes kihagyni!

Képek és összefoglaló a 2017-es Sakura ünnepről

Bizony hosszú volt az út mire hozzánk is eljutott. A szokás a Heian-korban (794-1191) honosodott meg japánban. A virágfigyelést, a japánok a kínaiaktól lesték el. Ott a császári család, a költők, énekesek és más nemesemberek szokása volt összegyűlni a kertben a fák alatt és megünnepelni a virágnyílást.

 

 

 

Fázósan összehúztam a kabátom, irány a Füvészkert, ahol több éves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, ilyenkor a japán cseresznyefák virágot bontanak, a látogatók takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a fák virágzásában.

 

 

 

A nap is kíváncsi volt, mert ki-ki nézett a felhők mögül és nem hagyott fázni

 

 

 

Akár a kínai császár élveztük a rengeteg virág látványát, kikapcsolódtunk, pihentünk. A facsoport távolról úgy tűnik, mintha csodaszép felhő lenne, de ha egy-egy virágot közelről is megnézünk, annak egyszerű szépsége ugyanúgy megfog minket.

 

A következő oldalon folytatjuk!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket