notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Újabb elmebeteg játék terjed a facebookon-már öten haltak bele

hirdetes

Újabb elmebeteg játék terjed a facebookon-már öten haltak bele

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Egyre több elmebeteg játék kezd el terjedni az interneten, főleg a Facebook-on. A legújabb játék viszont eléggé veszélyes, de éppen ezért egyre jobba terjed, elérte hazánkat is már. Oszd meg ezt a cikket ismerőseiddel is.

A játék neve NekNominate, általában egy korsó sörrel játsszák, amit húzóra kell meginni. Ha egy ilyen Facebook-videóban bejelölnek, 24 órád van arra, hogy magadról is kirakj egy ugyanilyet (különben nem tartanak majd menőnek, de itthon az is hozzátartozik, hogy egy láda sörrel tartozol a kihívódnak, ha nem csinálod meg). A játék mégsem annyira mókás, mint amilyennek először tűnhet.

Sokan ugyanis nem elégszenek meg azzal, hogy sörrel játszanak, Bradley Eames például úgy gondolta, túlteljesíti társait, és majdnem egy liter gint ivott meg húzóra. A kamerába nézve így szólt: „Srácok, nézem ezeket a NekNominate videókat, de nem valami jók, úgyhogy vettem magamnak egy kis gint, megmutatom, hogy kell inni.”

hirdetes
Ahogy megitta az első korsóval, már öntötte is ki a másodikat, miközben a kezei vészesen remegtek. Gyorsan megitta azt is, majd a kamerához fordult, felmutatta hüvelykujjait és így szólt: „Jó szórakozást!”
Négy nappal később holtan találtak rá otthonában. A boncolás során nem tudták egyértelműen bebizonyítani, hogy ez okozta a halálát, több vizsgálatra van még szükség.

 

 

NÉZD MEG AZ ELMEBETEG KÉPEKET, NAGYOBB MÉRETÉRT KATTINTS A KÉPEKRE

 

Ez a haláleset az ötödik a sorban, amit valószínűleg a vírusszerűen terjedő videók okoztak. A felvételek akár arra is ösztönözhetnek egyeseket, hogy megpróbálják túlszárnyalni egymást, és ne csak egy korsó sört gurítsanak le.

Barátai és családja – édesanyját beleértve – figyelmeztették, hogy veszélyes a mutatvány. Egy barátja ezt írta: „Ebbe már belehalt valaki. Soha többet ne csinálj ilyet.” Bradley azt válaszolta, nem fog, de „meg kellett mutatnia, ki a főnök”. Anyja, Nicola is írt: „Idióta! Tudod, mennyire veszélyes ez? Szerintem ki kéne dobnod a taccsot!”

A korábbi áldozatok Stephen Brookes és Isaac Richardson is azután haltak meg, hogy nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak. A rendőrség vizsgálja, hogy ez a játék vezetett-e a cardiffi Stephen Brookes halálához. Ő is ugyanazon a napon hunyt el, miután egy liter vodkát ivott meg.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

A hó a víz kristályos, szilárdra fagyott formája. Hókristályok csak megfelelő körülmények... Tovább

Tovább a lexikonra