notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Gigantikus naptornyok termelik majd a jövő zöld energiáját

hirdetes

Gigantikus naptornyok termelik majd a jövő zöld energiáját

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ha mást nem is tudunk a klímaváltozásról, annyit mindannyian a bőrünkön érzünk, hogy a hőmérséklet egyre emelkedik - a telek rövidülnek, a sarki jégsapkák olvadnak, a nyarak pedig egyre csak forróbbak és forróbbak lesznek.Az elképzelés szerint 800-1000 mé

A kéményszerű tornyokat, amelyek egy kisebb reaktor teljesítményével rendelkeznének, kizárólag a nap energiája működtetné, amely felmelegíti a levegőt, amely felszállva meghajtja a reaktorokat. A szélerőművekkel szemben nagy előnye a tornyoknak, hogy napi 24 órában működhetnek, természetesen anélkül, hogy szükségük lenne szélre. A torony mellett felépített terjedelmes napkollektorok a nap során eltárolják a napenergiát, amely éjszaka is ellátja a tornyot, hogy az folyamatosan termelhesse az elektromosságot.

hirdetes

A nap- és szélenergia mellett a nukleáris és széntüzelésű erőműveknél is jobb megoldásnak tűnik a "naptorony" - elsősorban persze a biztonsági megfontolások és a környezetszennyezés lecsökkentése miatt, de azért is, mert előbbiek nagy mennyiségű vizet használnak fel és sokkal több karbantartást is igényelnek, mint amennyit az EnviroMission szerkezete.

További képek

forrás:hihetetlen.blog.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Üveg

Az üveg egy roppant népszerű és sokoldalúan felhasználható anyag. Leggyakrabban a kvarchomok... Tovább

Sajtótájékoztató helyszín

Ha a tökéletes sajtótájékoztató helyszínt keressük, fontos figyelembe venni a... Tovább

Tovább a lexikonra