Tippek melyekkel elkerülheted a drón baleseteket!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2019. Február 19. Kedd - Zsuzsanna
hirdetes
 | Szerző: Bella
címkék: Lenyűgöző technika

5 tipp, hogyan ne törd össze drónod!

hirdetes
Kihagyhatatlan drón tippek kezdőknek

Tippek, melyekkel garantált a biztonságos repülés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hazatérés funkció


Sokszor előfordulhat hogy valamilyen okból, többnyire a túl nagy távolságból fakadóan, a drón egyik pillanatról a másikra egyszerűen elveszti a jelet. Ez azt jelenti, hogy  az élő kép eltűnik, és nem tudjuk irányítani a drónt. Erre az esetre találta ki a DJI az automatikus hazatérés funkciót, mellyel könnyedén hazatalál kedvenc drónunk, így biztosan nem hagyhatjuk el. Azonban ahhoz, hogy ez tökéletesen működjön vész esetén is nem árt tisztában lenni a funkció beállításaival. Az RTH funkció egy DJI drone egyik legösszetettebb funkciója. Bár nagyon jól működik, és ritkán sikertelen, van hogy nem várt dolgokat tesz ebben az üzemmódban.

hirdetes

 

Íme néhány fontos dolog, amit tudni kell az RTH-ról:


•    Minden felszállásnál győzödjünk meg róla, hogy a drón elmentette a homepoint-ot, így képes lesz oda visszatérni
•    Az RTH aktiválható vagy törölhető a távirányító RTH gombjával (vagy a P3S vagy P3SE kapcsolóval) . Nyomd meg és tartsd lenyomva az RTH gombot addig, amíg a távirányító el nem kezd hangjelzést adni az RTH aktiválásához. Nyomd meg és engedd fel az RTH gombot gyorsan az RTH törléséhez.
•    Az RTH szintén aktiválható és törölhető a DJI GO bal oldalán található ikonból.
•    Amikor az RTH aktiválódik, a drone a DJI GO alján látható aktuális magasságból emelkedik a beállított RTH magasságba, mielőtt hazatérne. Ha az aktuális magasság negatív, a drone 0 lábra emelkedik, majd a RTH magasságig. Ha a drone már meghaladja az RTH magasságot, akkor azonnal visszatér haza az aktuális magasságban.

 

 

Iránytű kalibrálása


Ez egy nagyon fontos lépés repülés előtt, amit sajnos sokan kihagynak, és nem becsülnek túl sokra, de akár zuhanás is lehet a vég ha ezt a lépést kihagyod. A drónban egy belső iránytű alapján képes a drón tájékozódni. Ha ez az iránytű nincsen jól beállítva sajnos irányíthatatlanná válhat a drón. 
 

Tippek a tökéletes repülés élményért

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

hirdetes
hirdetes

Elképesztő segítséget nyújtanak a drónok a mezőgazdaságban!

Elképesztő segítséget nyújtanak a drónok a mezőgazdaságban!

2019-01-03

A drónok elterjedésének egyik nagy előnye, hogy a mindennapi használaton kívül akár még munkánk során is segítségünkre lehetnek a drónok. Megmutatjuk milyen elképesztően nagy segítséget jelenthetnek a drónok a mezőgazdasági munkák során, ezzel nagyban megkönnyítve a munkafolyamatokat. Nézd meg Te is!

Íme a világ legokosabb emberei

Íme a világ legokosabb emberei

2019-01-21

Összegyűjtöttük a világ 10 legokosabb emberét, akiknek egytől-egyig 200 feletti IQ-juk volt! Elképesztő tehetséggel voltak megáldva, melyet a mai napig áldunk a fejlődésben!

EZ nem BMW vagy Audi! Ez egy magyar autó, mely után minden európai megfordul!

EZ nem BMW vagy Audi! Ez egy magyar autó, mely után minden európai megfordul!

2019-02-03

Ez nem egy világmárka nevét viselő autó, ez "csak egy magyar" járgány, mégis bárki látja az utcán, mindenki utánafordul! Hogy mi ilyen különleges ebben a kocsiban? Tudd meg cikkünkből!


2019-02-03 5 tipp, hogyan ne törd össze drónod!

A drónozás hirtelen terjedésével egyre több a kezdő, akik sokszor felelőtlenül, minden tapasztalat nélkül kezdenek bele a repülésbe. Most megmutatjuk mit tegyél, ha elakarod kerülni a drón baleseteket, és biztonságosan gyakorolnád be a repülés alapjait. Ne hagyd ki tippjeinket, ha biztonságosan szeretnél repülni!

2019-02-03 Elképesztő drón kiegészítők, melyeket érdemes lehet repülésnél használni

A drónozás valóban sokszor gyerekjáték, azonban veszélyek is leselkednek ránk a magasban. Sokszor a nagy igyekezet ellenére sem tudjuk ezeket a baleseteket elkerülni, ilyenkor ezek a kiegészítők nagyon hasznosnak bizonyulhatnak. Így végre egy zuhanás vagy vízbeesés sem jár automatikusan drón cserével. Próbáljátok ki Ti is őket!

10 éve nem mosott kezet ez a férfi

Hihetetlen az oka, amiért nem mos kezet ez a férfi immáron 10 éve! Elsőre azt gondolná az olvasó, hogy biztosan egy nagyon igénytelen férfiról van...

A kekeckedő, kötekedő nők a legokosabbak - állítják a pszichológusok

Pszichológusok állítják, hogy minél kötekedőbb, kiállhatatlanabb és kekeckedőbb egy nő, annál okosabb és intelligensebb. Hogy mi bizonyítja ezt az...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.