notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Mit kell tudnia egy külföldinek mielőtt Magyarországra látogat?

hirdetes

Így írnak a külföldi turistaoldalak Magyarországról

MC
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Érdekes, hogy mi mindent gyűjtöttek össze rólunk a turisták látogatásaik alatt. Nézzük, hogy szerintük mikre számítson, aki ide merészkedik!

Mit kell tudnia egy külföldinek mielőtt Magyarországra látogat?

Magyarországról gyakran halljuk, hogy a turisták imádják. Ehhez elég csak kinézni a nagyobb városok utcáira és legyen akármilyen forróság vagy dermesztő fagy, biztosan találunk néhány kalandos lelkű külföldit. A nyári turistaszezonban sok helyen néha még többet is, mint magyart.

Nem meglepő ez a jelenség. Kicsiny, de színes országunk számos kincset rejt, ezeket pedig előszeretettel látogatják rendszeresen mind a helyi mind a külföldi érdeklődők. Balaton, Mátra vagy Hortobágy – csupán néhány a mi csodálatos büszkeségeink közül.

A magyar konyha is híres, azaz inkább hírhedt. A turistákat informáló útmutatók erre is gyakran kitérnek. Persze a kultúránk is igazán nemes, ezt is szívesen fedezik fel az itt időzők.

hirdetes

Miket írnak Magyarországról?

Lássuk tehát azon dolgok listáját, amelyekkel a leggyakrabban találkozhatnak a külföldi turisták, amikor Magyarországra utazásuk előtt informálódni szeretnének az itteni dolgokról. Ezekkel ösztönzik őket arra, hogy nálunk töltsék szabadidejüket!

Az alábbi szempontok külföldi ajánlókban szerepelnek. Most megmutatjuk, hogy miket írnak rólunk!

hirdetes

Közép-Európa legnagyobb tava

A közel 80 kilométer hosszú és csaknem 600 négyzetkilométer területű méreteivel a Balaton-tó olyan hatalmas, hogy gyakran Magyar tengerként (Hungarian Sea) emlegetik. A tó a magyarok egyik kedvenc vakáció-célpontja – a déli parton főleg Siófok egy igazi buliközpont.

Fürdőruhát hozni nem kötelező, de ajánlott!

Magyarország tele van forró vízzel.

Az országban több mint 1000 természetes forrás található, beleértve a világ legnagyobb melegvizes tavát, a Hévízi-tavat (Lake Hévíz). Csak Budapesten 118 ilyet van! A város pesti oldalán a Széchenyi Fürdő (Széchenyi Thermal Baths), ami valószínűleg a legnagyobb melegvizes fürdőkomplexum egész Európában.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Ruha

A ruhák nem csak praktikai, hanem esztétikai célt is szolgálnak, kiváltképp napjainkban. Az... Tovább

Nőnap

A nemzetközi nőnap a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja, amelyet 1917... Tovább

Tovább a lexikonra
Magyar