Így szurkolnak külföldön- a világ legjobb szurkolótáborai 2013

Így szurkolnak külföldön- a világ legjobb szurkolótáborai 2013

Szerző: szdavid - 2014.01.14.

Az Ultras World összeállított egy listát, melyben 2013 legjobb szurkolótáborait mutatja be a tavalyi teljesítményük alapján. Ezt a TOP10- es listát vettük alapul, hogy bemutassuk a labdarúgás legfontosabb szereplőit: A SZURKOLÓKAT

Az Ultras World összeállított egy listát, melyben 2013 legjobb szurkolótáborait mutatja be a tavalyi teljesítményük alapján. Ezt a TOP10- es listát vettük alapul, hogy bemutassuk a labdarúgás legfontosabb szereplőit: A SZURKOLÓKAT

 

 

 

 

 

10. AL AHLY (Ultras Ahlawy, Ultras Devils) Egyiptom

 

 

Az Al Ahly szurkolói onnan lehetnek ismertek a nagyközönség számára, hogy náluk történt meg az a szörnyű tragédia 2012-ben, hogy egy mérkőzés után az ellenfél szurkolói beözönlöttek a pályára késekkel, botokkal és minden egyébbel felfegyverkezve, hogy rátámadjanak vendég kairói Al Ahly szurkolóira. Az vendégszurkolók menekülés közben összetaposták egymást, többen megfulladtak. A tragédia végül 74 Al Ahly szurkoló halálát követelte, továbbá öt emberét a biztonsági erők közül. 

 

9. FC Köbenhavn (Sektion 12) Dánia

 

Kicsit meglepőnek tűnhet, hogy a Köbenhavn szurkolói bekerültek a legjobbak közé, bár el kell ismerni remek hangulatot, tudnak teremteni a mérkőzéseken, de azért akadna náluk jobb jelölt is a kilencedik helyre. A koppenhágai csapat az utóbbi időkben rendszeres résztvevője az európai kupasorozatoknak és ez által a szurkolóik megmutathatják magukat az egész kontinensnek.

 

8. Borussia Dortmund ( The Unity, Desperados, Jubos) Németország

 

A legjobb német szurkolótábor a Dortmundiaké és méltán kerültek fel a 10-es listára. Akik ha a pályán mostanában nem is tudnak a Bayern fölé kerekedni, azon kívül mindenféleképpen sikerül nekik. Az év egyik legjobb koreográfiáját mutatatták be a tavalyi évben a Malaga elleni BL elődöntőben, ha nem láttad volna még, nézd meg mindenféleképpen. Nem fogsz csalódni.

 

 

 

7. AEL Limassol (Gate 3) Ciprus

 

 

A lista hetedik helyére a ciprusi csapat szurkolói kerültek. A Limaszoliak drukkerei már hosszú évek óta teremtenek parázs hangulatot kedvenc csapatuk mérkőzésein, de nem csak a foci meccseken tevékenykednek, hanem a kosárlabda mérkőzések rendszeres látogatóik is.

 

6. CA Penarol ( Barra Amsterdam) Uruguay

 

Ugorjunk át egy kicsit Dél-Amerikába. A lista hatodik helyezettje az uruguay-i Penarol szurkolói. Elképesztő tömeg a mérkőzéseken, határtalan fanatizmus, „élet és halál”.  Ha nézed a videót, akkor téged is áthat a hangulat és úgy érzed, hogy ez tényleg foci meccs és nem egy színházi előadás valamely angol stadionból.

Lehet nem Roonyt, Ronaldot vagy Messit nézed kint a stadionban, de a hangulat mindent kárpótol. Nézd meg a videót és döntsd el tényleg így van-e.

 

 

 

 

 

Nézd meg képgalériánkat is, milyen fantasztikus hangulat lehet ezeken a meccseken: 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket