notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A történelem legrosszabb katonai találmányai, amiket sosem vetettek be!

hirdetes

A történelem legpocsékabb katonai fegyverei

Bettina
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A történelem legrosszabb katonai találmányai, amiket sosem vetettek be!

Nevetséges katonai fegyverek - második oldal

RAH-66 Comanche

Ha már a drága dolgokról van szó, a Comanche helikopter a csúcssebességű adatkapcsolatokat és az észrevehetetlen lopakodó technikát ötvözte… volna. A projekt közel hét MILLIÁRD dolláros volt, de idő előtt lefújták, mert mérnökileg megvalósíthatatlannak bizonyult.

Gyrojet

Ez a fura kinézetű kis pisztoly sokkal több, mint aminek először látszik. A Gyrojet elnevezésű fegyver hagyományos lőszer helyett aprócska rakétákat lőtt ki magából. Hogy lehet valami ennyire menő? Nos, sehogyan – a pisztoly gyakran nem akart elsülni és testközelben teljesen használhatatlan volt (nem igazán akarta senki saját magát is felrobbantani). A fegyver egyébként feltűnik az 1967-es ’Csak kétszer élsz’ című James Bond-filmben.

hirdetes

A Tailsitter

A Tailsitter találó nevet kapott – nagyjából azt jelenti, hogy ’farkán ülő’. Az 1950-es években kísérleteztek ezzel a repülővel. Az ötlet lényege az volt, hogy a pilóták kifutópálya nélkül is felszállhassanak vele. Ez magában zseniálisan hangzik, a kivitelezés viszont már nem tett eleget az elvárásoknak. A pilóták számára túl körülményes volt a gép operálása.

hirdetes

Brilliant Pebbles

Az amerikai ’Stratégiai védelmi kezdeményezés’ azért jött létre, hogy az Egyesült Államok védekezni tudjon az interkontinentális atomrakéták ellen. A Brilliant Pebbles (Ragyogó Kavicsok) is ezt a célt szolgálta: feladata az volt, hogy bemérje és hatástalanítsa a rakétákat, mielőtt azok célba értek volna, mindezt volfrámból készült, dinnyenagyságú lövedékekkel. A Szovjetunió bukása után a projektet leállították.

Boeing YAL-1 Légi Lézer

A szakértők szerint ez volt a Halálcsillagra leginkább hasonlító szerkezet, amelyet valaha készítettek. A repülőn speciális kémiai alapú lézerek voltak. El tudjuk képzelni, hogy miért. A kormány végül leállította a projektet, mivel a repülőre csak összesen hat ilyen lézert tudtak volna felerősíteni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Újság

Az újság első sorban egy kézzel fogható, papírból készülő médium, amely segítségével... Tovább

Gyerekbarát étterem

Étterembe menni gyerekekkel nem egyszerű, azonban szerencsére ma már egyre több gyermekbarát... Tovább

Tovább a lexikonra
Humor Technika Történelem