Receptek
Receptek kategória
Rakott karfiol

Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg karfiol
30 dkg darált sertéshús
4 evőkanál olaj
1 nagyobb vöröshagyma
2 dl kefír
4 dkg lecsó
fűszerpaprika, őrölt bors, só
Elkészítés:
A felmelegített olajon átfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, beletesszük a fűszerpaprikát a darált sertéshúst és eros tűzön sóval, borssal ízesítve állandó keverés mellett lesütjük. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a lecsót. Közben a megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízben előfőzzük. Egy hőálló edényt kikenünk olajjal, elterítjük benne a karfiol felét, rásimítjuk a fűszeres darált húst, majd rátesszük a megmaradt karfiolt. A tetejét kefírrel meglocsoljuk, előmelegített sütőben átsütjük.