A legrosszabb hamisított kínai ételek

Ezek után soha többé nem eszel kínai kaját!

Íme a legborzalmasabb gasztronómiai csalások, amiket valaha Kína elkövetett! Hamis borok, tojások és amit csak el tudsz képzelni!

Kína az egyik legnagyobb ország, ami népességéből adódóan komoly gazdasági gondokkal küzd. Természetes erőforrásaik kimerülőben vannak, és nem tudják ellátni megfelelően az országot. Ennek köszönhetően a különböző hamisítások igen durván elterjedtek az országban.

 

Bár a kínai hamisítványokhoz már hozzá vagyunk szokva, nem számítottunk rá, hogy a különböző ételek is a „Made in China” áldozatául eshetnek. Csak óvatosan a kínai élelmiszerekkel, mert brutális, hogy mi mindent képesek beletenni!

 

1. Rizstészta-utánzat

2010-ben mintegy 50 gyárat zártak be Dongguanban a rothadófélben lévő rizs és a káros vegyianyagok tiltott használata miatt. Mielőtt az üzemet lekapcsolták, csaknem 500 tonna tészta-utánzattal látta el a piacot.

 

2. Melamin tej

A melamin nem más, mint egy cianid, ami egyáltalán nem alkalmas emberi fogyasztásra. 2009-ben 53 ezer csecsemő megbetegedését jelentették, amiket a hamis tej okozott. Az említett vegyületet arra használják, hogy a tej proteintartalmát növeljék, de nagyobb adagban akár végzetes is lehet.

 

3. Világító disznóhús

Egy 2011-es jelentés szerint egy nő az éjszaka közepén látta, ahogy az asztalon hagyott sertéshús világít. A kivizsgálások megállapították, hogy a húsban nagy mennyiségben volt egy olyan foszforeszkáló baktérium, ami az egészségre rendkívül veszélyes.