notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A legrosszabb hamisított kínai ételek

hirdetes

Ezek után soha többé nem eszel kínai kaját!

emszi
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Íme a legborzalmasabb gasztronómiai csalások, amiket valaha Kína elkövetett! Hamis borok, tojások és amit csak el tudsz képzelni!

A legrosszabb hamisított kínai ételek

Kína az egyik legnagyobb ország, ami népességéből adódóan komoly gazdasági gondokkal küzd. Természetes erőforrásaik kimerülőben vannak, és nem tudják ellátni megfelelően az országot. Ennek köszönhetően a különböző hamisítások igen durván elterjedtek az országban.

Bár a kínai hamisítványokhoz már hozzá vagyunk szokva, nem számítottunk rá, hogy a különböző ételek is a „Made in China” áldozatául eshetnek. Csak óvatosan a kínai élelmiszerekkel, mert brutális, hogy mi mindent képesek beletenni!

hirdetes

1. Rizstészta-utánzat

2010-ben mintegy 50 gyárat zártak be Dongguanban a rothadófélben lévő rizs és a káros vegyianyagok tiltott használata miatt. Mielőtt az üzemet lekapcsolták, csaknem 500 tonna tészta-utánzattal látta el a piacot.

hirdetes

2. Melamin tej

A melamin nem más, mint egy cianid, ami egyáltalán nem alkalmas emberi fogyasztásra. 2009-ben 53 ezer csecsemő megbetegedését jelentették, amiket a hamis tej okozott. Az említett vegyületet arra használják, hogy a tej proteintartalmát növeljék, de nagyobb adagban akár végzetes is lehet.

3. Világító disznóhús

Egy 2011-es jelentés szerint egy nő az éjszaka közepén látta, ahogy az asztalon hagyott sertéshús világít. A kivizsgálások megállapították, hogy a húsban nagy mennyiségben volt egy olyan foszforeszkáló baktérium, ami az egészségre rendkívül veszélyes.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Motor

A motor szónak több értelme lehet, de lényegében hasonló jellegű dolgokra utal, amikor... Tovább

Vonat

A vonatok nehéz súlyú szerkezetek, amelyek személyek (utasok) és / vagy rakomány... Tovább

Tovább a lexikonra
Egészség Érdekesség