notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A Föld valójában üreges- állítja egy meglepő tanulmány

hirdetes

A Föld valójában üreges- állítja egy meglepő tanulmány

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A Föld belseje a legmegközelíthetetlenebb része a bolygónknak. Ezért támogatja sok neves tudós, csillagász, fizikus, matematikus az Üreges Föld elméletet. Szenzációs felfedezés lenne, ha állításaik beigazolódnának. Nézzük meg, hogy mit tudunk eddig az Üre

A Királyi Társaság úgy döntött, hogy Halley vállalja az üzleti részről való gondoskodást, és azt saját felelősségére nyomtassa ki. Konzultált Newtonnal, tapintatosan visszafogott egy kiemelt viát Newton és Hook között, szerkesztette a szöveget, korrigálta a bizonyítékokat, és megjelentette a sajtón keresztül 1697-ben.

Úgy tűnik, hogy a Királyi Társaság szorosan rajta tartotta a kezét a tudományos felfedezéseken. Ezekben az időkben a tudósokat eretnekeknek bélyegezték, és halálra jelölték. Úgy tűnik, hogy a kutatás a tudományos forradalom idején az elit éber felügyelete alatt állt. Edmund Halley kiadványában azt állította, hogy a Föld üreges, és megfelelő az élet számára:

hirdetes
 

Beszámoló a mágneses iránytű eltéréseinek változásáról; Egy hipotézissel a Föld belső struktúrájáról.

Ezt a tanulmányt szintén a Királyi Társaság jelentette meg. Halley úgy hitte, hogy a Föld egy üreges héj, ami körülbelül 800 kilométer vastag, két belső koncentrikus héjjal és egy legbelső maggal, melyek körülbelül a Vénusz, a Mars és a Merkúr bolygók átmérőjével egyenlőek. A héjakat légkör választja el, és mindegyiknek megvan a maga mágneses pólusa. A gömbök különböző sebességgel forognak. Szerinte mindegyik szféra képes támogatni az életet, mivel mindegyik a légkörből származó fénnyel van megvilágítva, mely betölti a belső tereket. Felvetette egy "tágasabb teremtés" lehetőségét a Földön belül. Az ő Üreges Föld elmélete  a mágneses deklinációs vonalak fokozatos mozgásának tanulmányozásából eredt. Ez a Hold relatív sűrűségén alapult, amit Isaac Newton adott meg. Üreges Föld elmélete az első jelentős levezetés, amit Isaac Newton Principiája alapján vont le.

hirdetes

forrás:ujvilagtudat.blogspot.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
637
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
812 365

Szótár

Tűzbiztos széf

Manapság nem elég, ha széfünk feltörés, lopás ellen nyújt általános... Tovább

Tovább a lexikonra