notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Tekintsünk a jövőbe- döbbenetes újdonságok

hirdetes

Tekintsünk a jövőbe- döbbenetes újdonságok

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Olvass el egy 400 oldalas könyvet 90 perc alatt, nézz filmeket HD minőségben azonnal az interneten. Vagy csak érdekel, hogy mitől szenvedhet halálos csapást az mp3? Nézd meg te is ezeket a döbbenetes dolgokat, amik akár már holnap átformálhatják a szórako

Olvass el egy 400 oldalas könyvet 90 perc alatt

A bostoni Spritz szoftvercég által fejlesztett alkalmazásával könnyen elsajátítható az a technika, ami valódi gyorsolvasást tesz lehetővé. Ha egy kicsit tud angolul, rögtön ki is próbálhatja, de reméljük nem sokára magyarul is olvashatjuk a szövegeket.

A Spritz technikája gyors percenként 1000 szavas technikát tanít a felhasználóknak. Csak összehasonlításként egy átlagos olvasó 220 szót olvas el egy perc alatt. A technikát már három éve fejlesztik. A lényege, hogy  minden szónak létezik egy "optimális felismerési pontja" (Optimal Recognition Point, ORP), erre a pontra nézve tudja felfogni agyunk a teljes szót. A Spritz módszerének lényege, hogy a képernyőn minden szó ORP-je ugyanarra a pontra kerül, így csak ezt a fixációs pontot kell nézzük – ellentétben a hagyományos olvasással, ahol a szemünk mozogva követi a szöveget –, amíg a szavak felvillannak. Az ORP-t jelentő karaktert ráadásul piros színnel jelölik, ezzel segítve a fókuszt. Példaként hoztak fel a Harry Potter és a bölcsek köve című könyvet, mely 309 oldalas, a belőle készült film pedig 152 perces. Gondoljatok bele ezzel a  technikával 77 perc alatt, vagyis feleannyi idő alatt lehetne végezni a könyvel, mint a filmmel.

hirdetes

Én már rettentően várom, hogy ilyen gyorsan tudjak könyveket olvasni.

További képek

forrás:hvg.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Osztálytalálkozó helyszín Budapesten

Egy osztálytalálkozó megszervezése nagy feladat, különösen a tökéletes helyszín... Tovább

Sajt

A sajt egy tejből készült, zsíros étel. Számtalan sajtféle létezik, ezeket pedig állaguk,... Tovább

Tovább a lexikonra