notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

Most már nem csak repülhetsz, hanem dolgozhatsz is kedvenc drónoddal!

hirdetes

Életmentés drónnal?- Az első ötletek nagyon bíztatóak!

T.B.
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Használd ki te is a mindennapokban kedvenc drónodat!

Milyen jó enne ha így érkezne minden csomag ugye?

Az Országos Mentőszolgálat forradalmi ötlete


Csató Gábor a szervezet főigazgatója pár napja egy sajtótájékoztató elmondta, külföldi példák alapján elkezdenek egy új drónokkal végrehajtott életmentési módszer kidolgozásán. Az alapötlet szerint az utcai rosszullétek esetében a helyszínre juttatnának egy drón segítségével egy defibrillátort, amivel még a mentők kiérkezése előtt elkezdhetnék a sürgős újraélesztést. A drón 3-4 perc alatt a helyszínre tudja vinni a defibrillátort. Az előzetes felmérések szerint ezeknek a drónoknak, körülbelül 10 Km-es hatótávja lenne, és így 3-4 darabbal a teljes fővárost sikerülne lefedniük. Bár még a szabályozási rendszer hiányzik, de a technika adott, így hamarosan elkezdődhetne az életmentés egy drón segítségével. 

hirdetes

Nektek melyik forradalmi ötlet tetszett a legjobban a drónok felhasználására?


Kátyúzás drónokkal


A másik forradalmi ötlet, a mindennapjainkba hozhatna változást, és a kátyúk eltűntetésében lenne nagy szerepe. A mai drónok még nem képesek nagyobb súlyok szállítására, de ha a fejlesztések a tervek szerint alakulnak, akkor képesek lesznek a kátyúk eltűntetésére is. A terv szerint napközben kerülne sor a gödrök kijelölésére, és az anyag igény megjelölésére, és az éjszaka leple alatt, drónokkal aszfaltot fecskendeznének a kátyúkba ezzel orvosolva a problémát. A környékünkön nagyon hasznos lenne egy ilyen éjaszakai kezdeményezés, és így zavartalanul dolgozhatnának, amíg alszunk. 

hirdetes


Szerintem nagyon jó irányba halad a drónok szerepének kitalálása a mindennapokban, és őszintén remélem hamarosan hasznosabbnál hasznosabb munkavégzésre lehet fogni ezeket a is szerkezeteket, és olyan területeken vezetik majd be ahol igazán hasznosan tudnak majd együtt működni az emberekkel! 


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Vér

Mi a vér? A vér az állatok és emberek szervezetének egyik legfontosabb része, amely nélkül... Tovább

Festés utáni takarítás

A festési és mázolási munkálatok után rengeteg szennyeződés marad a helyiségekben, melyeket... Tovább

Tovább a lexikonra
Lenyűgöző technika