notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

8+1 jel, hogy itt az ideje lecserélned a régi övedet

hirdetes

8+1 jel, hogy itt az ideje lecserélned a régi övedet

Bettina
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek rád, mondta Giorgio Armani, olasz divattervező. Az első benyomás mindig nagyon fontos, hiába a mondás: ne ítélj elsőre. Az öltözködés az, amely alapján először képet alkotunk valakiről. A látvány pedig az apró részletekben rejlik, hiába egy márkás öltöny, ha viseltes kiegészítő társul mellé. Tökéletes összhangot csak úgy tudsz magadról sugározni, hogy tetőtől-talpig rendben vagy és te magad vagy a stílus. Amennyiben fontos számodra a megjelenésed, akkor egy kopott nadrágszíjjal ne szúrd el a mások által rólad alkotott első véleményt. 

8+1 jel, hogy itt az ideje lecserélned a régi övedet

De mennyi egy derékszíj szavatossága?


A magas minőségű bőrövek jóval tartósabbak és időtállóbbak műbőr társaiknál. Az eredeti bőrből készült darabok megfelelő tárolás és ápolás mellett évekig jó szolgálatot tesznek. De még a legnagyobb odafigyelés mellett is elhasználódnak, viselés közben megkopnak, pláne, ha amúgy annyira nem is fordítasz nagy gondot a minőség megóvásra. 


Bizonytalan vagy? 


Ha nem vagy benne biztos, hogy a deréköveddel hányadán állsz, akkor vedd sorra az alábbi pontokat. És ints búcsút az övnek, ha a felsoroltak közül legalább egy sajnálatos jellemzőt tapasztalsz.


1.    Leszakadt övbújtató


Az övbújtató az övcsat mellett található, fixen rögzítve, anyaga megegyezik az övvel. Ha elszakadt, vagy csak fityeg a nadrágszíjon, akkor javíttatásra vagy övcserére biztatlak.   


2.    Töredezett felület


Nagyon sokan elfeledkeznek a bőr nadrágtartók ápolásáról, de még a műbőr is meghálálja a gondozást. Idővel a bőrfelület a kiszáradás következtében kirepedezik, töredezetté válik, ami erősen elhasználódott hatást eredményez. A megelőzés fontos és hatékony, de ha már megtörtént a baj, akkor inkább ne viseld tovább. 


3.    Karcos, kopott övcsat

hirdetes


A használatot ugyan nem befolyásolja, de esztétikailag nagyon csúf egy összekarcolódott, mintájában ütött-kopott övcsat. Igénytelen benyomást kelt, nem ajánlott tovább hordani. 


4.    Kopott szíjbelső


A deréköv funkcióját és használatát ez az esztétikai hiba sem gátolja, de az elhasználódásból eredő folyamatosan lepergő festék-és anyagdarabkák bosszantó nyomokat tudnak hagyni a nadrágon. Az öv ilyenkor már menthetetlen. 


5.    Kinyúlt lyuk


A gondos odafigyelés ellenére is az állandóan használatban lévő derékszíjon bizony idővel kitágulnak azok a lyukak, amelyekbe rendszeresen fűzzük az övcsatot. Az évek óta használt hű daraboktól sokszor emiatt kell megválni, hiszen legyünk őszinték, igencsak elnyűtt hatása van. 

6.    Megtörés 


hirdetes
Az előbbihez hasonlóan, ha a rendszeres viselés során az övet mindig ugyanoda csatoljuk be, akkor azon a ponton az anyag betörik, bekopik és meg is nyúlhat. A legszembetűnőbb akkor tud lenni, ha testsúlyváltozás miatt máshová kerül a csat. Nem szép látvány…


7.    Elkoszolódott felület


Az elhanyagolt övek tipikus jellemzője, hogy kosz jelenik meg rajtuk, amit gyakran utólag már nem lehet helyrehozni. Nem kérdés, hogy a magukra igényes urak nem hordanak ilyen állapotú kiegészítőt. 


8.    Rojtos derékpánt


A gyakran viselt vagy a gyenge minőségű övek széle foszlásnak indulhat, egyértelmű jele ennek, ha oda nem illő szálak lógnak szerte szét. Megpróbálhatsz kisollóval nekiesni, de előbb-utóbb a szíjnak semmi tartása nem lesz, és hasznavehetetlenné válik.  


8+1. Plusz lyuk


Ne hidd, hogy a rossz méretet egy szakszerűtlen új lyukkal el tudod tusolni… Gondolom Te is egy igényes és magára sokat adó pasi képében szeretnél mások emlékezetében nyomot hagyni. Ezért a mai férfi már bátran adja a fejét online övvásárlásra, hiszen a jobb helyeken díjmentes cserelehetőséget és ingyenes visszaküldést biztosítanak a vásárlóknak méretprobléma esetén is. Még hogy plusz lyuk..?!

Mint látod a nemtörődömségnek ára van, de egy ápolt nadrágövnek sokáig hasznát veheted. A használatból eredő sérüléseket időben kezeld, javíttasd vagy végleg vond ki a ruhatáradból a selejteseket. Ezzel sokat hozzátehetsz ápolt megjelenésedhez.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Irodatakarítás

Az irodatakarítási szolgáltatás egy bizalmi feladat, hiszen gyakran úgy végzik el, hogy a... Tovább

Boríték

A borítéknak rengeteg használati módja van, eredeti rendeltetése azonban az, hogy megírt... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekesség Férfi divat