8+1 jel, hogy itt az ideje lecserélned a régi övedet

8+1 jel, hogy itt az ideje lecserélned a régi övedet

Szerző: István81 - 2021.03.29.

Az elegancia nem azt jelenti, hogy észrevesznek, hanem azt, hogy emlékeznek rád, mondta Giorgio Armani, olasz divattervező. Az első benyomás mindig nagyon fontos, hiába a mondás: ne ítélj elsőre. Az öltözködés az, amely alapján először képet alkotunk valakiről. A látvány pedig az apró részletekben rejlik, hiába egy márkás öltöny, ha viseltes kiegészítő társul mellé. Tökéletes összhangot csak úgy tudsz magadról sugározni, hogy tetőtől-talpig rendben vagy és te magad vagy a stílus. Amennyiben fontos számodra a megjelenésed, akkor egy kopott nadrágszíjjal ne szúrd el a mások által rólad alkotott első véleményt. 

8+1 jel, hogy itt az ideje lecserélned a régi övedet

De mennyi egy derékszíj szavatossága?


A magas minőségű bőrövek jóval tartósabbak és időtállóbbak műbőr társaiknál. Az eredeti bőrből készült darabok megfelelő tárolás és ápolás mellett évekig jó szolgálatot tesznek. De még a legnagyobb odafigyelés mellett is elhasználódnak, viselés közben megkopnak, pláne, ha amúgy annyira nem is fordítasz nagy gondot a minőség megóvásra. 


Bizonytalan vagy? 


Ha nem vagy benne biztos, hogy a deréköveddel hányadán állsz, akkor vedd sorra az alábbi pontokat. És ints búcsút az övnek, ha a felsoroltak közül legalább egy sajnálatos jellemzőt tapasztalsz.


1.    Leszakadt övbújtató


Az övbújtató az övcsat mellett található, fixen rögzítve, anyaga megegyezik az övvel. Ha elszakadt, vagy csak fityeg a nadrágszíjon, akkor javíttatásra vagy övcserére biztatlak.   


2.    Töredezett felület


Nagyon sokan elfeledkeznek a bőr nadrágtartók ápolásáról, de még a műbőr is meghálálja a gondozást. Idővel a bőrfelület a kiszáradás következtében kirepedezik, töredezetté válik, ami erősen elhasználódott hatást eredményez. A megelőzés fontos és hatékony, de ha már megtörtént a baj, akkor inkább ne viseld tovább. 


3.    Karcos, kopott övcsat


A használatot ugyan nem befolyásolja, de esztétikailag nagyon csúf egy összekarcolódott, mintájában ütött-kopott övcsat. Igénytelen benyomást kelt, nem ajánlott tovább hordani. 


4.    Kopott szíjbelső


A deréköv funkcióját és használatát ez az esztétikai hiba sem gátolja, de az elhasználódásból eredő folyamatosan lepergő festék-és anyagdarabkák bosszantó nyomokat tudnak hagyni a nadrágon. Az öv ilyenkor már menthetetlen. 


5.    Kinyúlt lyuk


A gondos odafigyelés ellenére is az állandóan használatban lévő derékszíjon bizony idővel kitágulnak azok a lyukak, amelyekbe rendszeresen fűzzük az övcsatot. Az évek óta használt hű daraboktól sokszor emiatt kell megválni, hiszen legyünk őszinték, igencsak elnyűtt hatása van. 

 

6.    Megtörés 


Az előbbihez hasonlóan, ha a rendszeres viselés során az övet mindig ugyanoda csatoljuk be, akkor azon a ponton az anyag betörik, bekopik és meg is nyúlhat. A legszembetűnőbb akkor tud lenni, ha testsúlyváltozás miatt máshová kerül a csat. Nem szép látvány…


7.    Elkoszolódott felület


Az elhanyagolt övek tipikus jellemzője, hogy kosz jelenik meg rajtuk, amit gyakran utólag már nem lehet helyrehozni. Nem kérdés, hogy a magukra igényes urak nem hordanak ilyen állapotú kiegészítőt. 


8.    Rojtos derékpánt


A gyakran viselt vagy a gyenge minőségű övek széle foszlásnak indulhat, egyértelmű jele ennek, ha oda nem illő szálak lógnak szerte szét. Megpróbálhatsz kisollóval nekiesni, de előbb-utóbb a szíjnak semmi tartása nem lesz, és hasznavehetetlenné válik.  


8+1. Plusz lyuk


Ne hidd, hogy a rossz méretet egy szakszerűtlen új lyukkal el tudod tusolni… Gondolom Te is egy igényes és magára sokat adó pasi képében szeretnél mások emlékezetében nyomot hagyni. Ezért a mai férfi már bátran adja a fejét online övvásárlásra, hiszen a jobb helyeken díjmentes cserelehetőséget és ingyenes visszaküldést biztosítanak a vásárlóknak méretprobléma esetén is. Még hogy plusz lyuk..?!

 

Mint látod a nemtörődömségnek ára van, de egy ápolt nadrágövnek sokáig hasznát veheted. A használatból eredő sérüléseket időben kezeld, javíttasd vagy végleg vond ki a ruhatáradból a selejteseket. Ezzel sokat hozzátehetsz ápolt megjelenésedhez.
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket