Elképesztő drón tények, melyeket még biztosan nem ismertél!

10 tény a drónokról amiket még biztosan nem ismertél!

Szerző: TB - 2018.12.03.

A drónok szerencsére egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, azonban még mindig sokan vannak, akik nem ismerik ezeket a csodás szerkezeteket, vagy tartanak tőlük. Sok téves elképzelés kering róluk a köztudatban, pedig valójában nagyon hasznos kis szerkezetek melyek akár a mindennapjainkat is megkönnyíthetik amellett, hogy rendkívül jól szórakoztatnak. Ismerj meg 10 tényt, amit kevesen ismernek a drónokról. 

10 tény amit még biztosan nem ismertél a drónokról

A drónok egyre inkább a mindennapjaink részeivé vállnak, bár még mindig sokan óckodnak tőlük. Leginkább a megfigyelés, és a balesetveszély miatt tartanak tőlük az emberek, pedig ha jó célra vannak használva, akkor igen sok hasznot termelhetnek. Manapság még leginkább csak tesztelik azokban a folyamatokban a drónokat melyekben segíthetnek, de a legszélesebb körben a videózás, fotózás világában hasznosítják a kis szerkezetek elképesztő tudását. Ismerd meg Te is őket jobban 15 tényen keresztül, melyet nem biztos, hogy eddig hallottál a drónokról. 

 


1. Akár 8 km-es távolság


A legújabb fejlesztéseknél már a távolságnak is nagy szerepe volt, így a legújabb DJI Mavic 2 Pro és Zoom drónok már akár 8 km-es távolságra is képesek eltávolodni a vezérlőtől. Ez egészen elképesztő eredmény, mely sokkal kihasználhatóbbá teszi ezeket a kis drónokat. Ha pedig azt i figyelembe vesszük, hogy a mindennapi felhasználás során milyen előnnyel jár, akkor lassan már tényleg csak a képzeletünk szabhat határt a drónok felhasználásának. További információért erről a szuper drónról KATTINTS IDE!

 


2. Elképesztő magasság


Látni teszteket a világhálón, ahol a magassági korlátokat feszegetik a drónok esetében. A hatályos szabályok, és a biztonság miatt nem érdemes átlag felhasználóként 100 méternél magasabbra emelkedni, azonban ha valóban merészek szeretnénk lenni akár 500 méter magasságba is emelkedhetünk egyes drónokkal. Igazán lenyűgöző!

 


3. Életmentés drónokkal


Nem olyan régen kapott szárnyra a hír, mely szerint kísérleteznek a drónokkal való gyógyszerszállítással. Ennek egy tovább fejlesztett kicsit merész tovább gondolása az átültetésre vár szervek drónokkal történő szállítása, mely így sokkal gyorsabb és biztonságosabb lehet. Ezt nem olyan régen ki is próbálták és az első teszt sikeresnek volt mondható, és az életmentő szerv a drón segítségével időben, és sértetlenül jutott célba. 

 

A cikk folytatásáért lapozz a következő oldalra!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket