Mit üzen a tudatalattink, amikor álmodunk?

12 dolog, amikre az álmaid próbálnak figyelmeztetni téged!

Szerző: kvothe - 2020.04.07.

Ezek a leggyakoribb álmok és jelentéseik – sosem gondoltam volna, hogy ennyi mindent megtudhat magáról az ember az álmai alapján!

Mit üzen a tudatalattink, amikor álmodunk?

Álmaink határtalansága igazán fantasztikus dolog. Nekik köszönhetően bármi lehet belőlünk; harcművész, űrhajós, pilóta, autóversenyző vagy akár politikus. De miért is állnánk meg itt, amikor vámpírok vagy egyéb mítikus lények is lehetnénk?

 

Mik is valójában az álmok és miért látjuk őket?

 

Bár a tudománynak még nincs konkrét magyarázata az álmokkal kapcsolatban, számos kutatás kimutatta, hogy azok tudatalattinkban rejtőző vágyak, kívánságok kivetülései, amikben azok a dolgok is megjelennek, amiket ébren látunk. Egyszerűbben megfogalmazva nem más, mint a tudatalattink által vetített filmek.

 

 

Jeffrey Sumber pszichoterapeuta szerint az álmok jelentései gyakran összefüggenek azokkal a dolgokkal amit meg kell értenünk magunkról vagy környezetünkről. Az álmok ezért szimbolikus jelentéssel bírnak.

 

De mit jelentek a leggyakrabban látott álomképek? Most megmagyarázzuk őket!

 

Dobozok

A dobozok álmainkban jelenthetnek titkokat, rejtegetést vagy csalódottságot. Jelenthetik azt, hogy valamit titokban akarsz tartani vagy félsz, hogy valaki elhallgat előled valamit. Ha álmodban kinyitod a dobozt, akkor készen állsz a titkok felfedésére, ám ha a dobozt üresen találod, az utalhat valamilyen csalódottságra.

 

Zuhanás

Az emberek gyakorta éreznek álmaikban zuhanó érzést. Ez jelentheti azt, hogy egy kicsit kicsúszott a kezedből az irányítás, de a kudarctól való félelem vagy egy múltbeli döntés nem épp kedvező következménye is eredményezhet hasonló álmokat. Amennyiben az ilyesfajta álom gyakran fordul elő veled, ajánlatos valami feszültségoldó szabadidős tevékenység után nézned, mint például a meditáció vagy a jóga.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket