14 milliárd fát ültetett a Plant-for-the-Planet szervezet egy 21 éves német srác vezetésével

Ez a 21 éves, német srác 14 milliárd fával ajándékozta meg a Földünket!

Szerző: vargazsanett - 2019.06.24.

Pár éves volt, és már akkor szívügye volt a Föld egészsége és védelme ennek a még most is fiatal német srácnak, aki összesen már 14 milliárd fával ajándékozta meg Földünket! Ennyi fát ültetett el a Plant-for-the-Planet nevű szervezet világszerte!

14 milliárd fát ültetett a Plant-for-the-Planet szervezet, egy 21 éves német srác vezetésével

Ez a fiú pedig nem más, mint Felix Finkbeiner. Már nagyon fiatal korától szerves tagja a közösségnek. Szívén viseli Földünk és az emberek sorsát, bolygónk egészségét és védelmét.


Csupán 9 éves volt, amikor meghívták az ENSZ gyűlésére, ahol egy lenyűgöző beszédet hallhattunk tőle, a klímaváltozásról. 3 indokot is ismertetett, hogy szerinte miért nem veszi senki elég komolyan ezt az egész világot érintő kérdést. Azt mondta: „Ez a kérdés a felnőttek számára csak egy érdekes tudományos rejtély, de nekünk, gyerekeknek ettől függ, hogy lesz-e jövőnk.” Szomorú, de tényleg igaz!

 


Ezt követően hétköznapibb példákkal próbálta szemléltetni gondolatait. Egy majom esetéről beszélt, mely szerint, ha felajánljuk neki, hogy ma kér 1 banánt vagy inkább holnap 4-et, az első opciót fogja választani. “Mi viszont, gyermekek, nem várhatunk arra, hogy majd a felnőttek mentsék meg a Földet, nekünk kell lépni!” – mondta Felix.


Az ENSZ közreműködésével, létrejött a Plant-for-the-Planet nevű szervezet és már 14 milliárd fát sikerült elültetniük 100 különböző országban! Az újraerdősítéssel próbálják lassítani a globális felmelegedést.

 

 

Felix és a szervezet célja, hogy elérjék az ezer milliárd fa elültetését.


Mára már 55 000 „éghajlati nagykövete” van a csoportnak. A legtöbben 9 és 12 év közöttiek, akik egy rövid képzés után válhattak taggá.
Felix elsősorban főként az állatokért, például a jegesmedvékért aggódott, ám később megismerte milyen más káros hatásai vannak a globális felmelegedésnek.

 

Rövid kutatás után az interneten rátalált Wangeri Maathai történetére is. Ez a kenyai hölgy ugyanis 30 millió facsemetét ültetett el! Ez hihetetlen mennyiség, főleg egy ember, és nem egy komplett szervezet számára! Ezért a nemes cselekedetéért pedig 2004-ben Nobel-díjat is kapott. 

 

Lapozz egyet és nézd meg mi a Plant for the Planet szervezet célja Felix vezetésével!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket