Az egész világ rajong ezekért a magyar ételekért

Ezért a 18 magyar ételért az egész világ rajong!

Szerző: vargazsanett - 2019.06.25.

Kis ország vagyunk, de annál nagyobb a hírünk - legalábbis a konyhában biztos. Ez a 18 étel számunkra mindennapi, viszont a világnak igazi különlegesség! Íme 18 magyar étel, amiért az egész világ rajong:

Az egész világ rajong ezekért a magyar ételekért

Nem vagyunk nagy ország, szinte alig lehet minket észrevenni a világtérképen, viszont úgy látszik, a hírünk mindig megelőz. Legalábbis a konyhában biztosan. Nem is csoda, hiszen a magyar ételek igazán változatosak, jó ízűek, rengeteg fűszert használunk és, ha egy szakács akarja megtanulni a magyar konyha ételeit, akkor az többszáz oldalra tehető, ellentétben az olasz konyha ételeivel például, ami “csak” többtíz oldal. 

 

Valljuk be bátran, nem csak ebben vagyunk jók, de ezt biztosan elismerik a külföldiek is bennünk… Hiszen a BuzzFeed, a világ egyik legnagyobb közösségi megosztója tette közzé ezt a 18 magyar ételt, azzal a címmel, hogy ezekért az egész világ rajong! :) Nem csodálkozunk és büszkén mondjuk: mi minden nap ezeket esszük :)

 

1. Lángos „fried dough”

 

 

2. Gulyás (goulash)

 

 

3. Halászlé (fisherman’s soup)

 

 

4. Kürtőskalács (chimney cake)

 

 

Lapozz tovább és nézd meg a további magyar ételeket, amiért a világ rajong!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket