20 évesen nagycsaládos - Megújult az idén 20. születésnapját ünneplő Volkswagen Sharan!

20 évesen nagycsaládos - Megújult az idén 20. születésnapját ünneplő Volkswagen Sharan!

Szerző: kisbak.eva - 2019.04.25.

Úgy tűnik, a nagycsaládos értékeket valló Sharan, sokkal többre tartja a külcsínnél a belbecset. Legalábbis a második X-et ünnepelő születésnapi bulira nem különösebben csípte ki magát.. Íme, az új Volkswagen Sharan!

 

Megújult az idén 20. születésnapját ünneplő Volkswagen Sharan!

Úgy tűnik, a nagycsaládos értékeket valló Sharan sokkal többre tartja a külcsínnél a belbecset. Legalábbis a második X-et ünnepelő születésnapi bulira nem különösebben csípte ki magát: finoman kisminkelték és LED-es nappali menetfénnyel húzták ki a fényszóróját, továbbá diódás fényforrással villantanak az átrajzolt hátsó lámpák is. A színpalettán egy metálkék, illetve metálvörös fényezés jelent újdonságot, ahogy a könnyűfém keréktárcsák választéka is tovább bővült – ez minden.

 


Egyértelmű, logikusan kialakított vezetőhely kellemes anyagokkal és megnyerő minőségérzettel

 

Hacsak nem nézünk a felszín alá, az utastérben sem történt nagy horderejű változás. Csiszoltak a multifunkciós kormánykerék stílusán és molyoltak kicsit a dekorbetétekkel, míg a 12 irányban, elektromosan állítható ülés akár masszázsfunkciós is lehet. Ezenkívül a széria 5 colos érintőképernyő felár ellenében nagyobb méretű (6,5") és fejlettebb fejegységgel helyettesíthető. A „Discover Media” elnevezésű multimédiás és audiorendszer például fedélzeti internetkapcsolatra képes, a MirrorLink okostelefon-tükrözésen kívül pedig az Android Auto és az Apple CarPlay alkalmazásokkal is kompatibilis. Sőt, a Media Control appot letöltve az utasok nemcsak a Wi-Fi-t használhatják, hanem saját táblagépükön keresztül a navigációs rendszerhez és a médialejátszóhoz is hozzáférhetnek.

 

 

Persze ez még nem minden, hiszen alapfelszerelés a baleset utáni másodlagos ütközést megelőző rendszer, a modern vezetőtámogató eszközök közül pedig a radaros követésitávolság- és sebességtartó automatika, a koccanásgátló, valamint az ütközésveszélyre figyelmeztető és automata vészfékező rendszer most először rendelhető a Sharanhoz. Szintén elérhető fáradtságérzékelő, automata fényszórószabályzás, sávtartó rendszer, holttérfigyelés és tolatáskor a keresztirányú forgalomra figyelmeztetés, a be- és kiállásnál pedig továbbfejlesztett parkolóasszisztens segíthet.

 


Csúsztatható, dönthető ülések és integrált gyerekülés a 2. sorban

 

Opcióként elektromotorok nyitják-zárják a hátsó tolóajtókat, s ezeken keresztül rugalmasan variálható utastérbe jutunk. A második sor három egyenrangú ülése egymástól függetlenül sínen csúsztatható és 20 fokban a támlák dőlésszögét is lehet állítani – a két szélső integrált gyereküléssel szerelhető fel. A hétszemélyes kivitel felára 246 380 forint: az easy-entry funkciónak köszönhetően viszonylag kényelmesen bejuthatunk leghátra, s személyes tapasztalatom alapján a padlóból előhajtogatható két pótszék rövid távon még átlagos termetű felnőtteknek is megfelelő férőhelyet nyújt. Tárolórekeszekből nem kevesebb, mint 33 lehet az autóban, a csomagtartó mérete pedig elérheti a 2430 litert.

 

A folytatást a következő oldalon találod!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket