20 legnépszerűbb hobbi férfiak körében

20 hobbi férfiaknak

Szerző: victoriavarga - 2018.02.12.

„Mihez kezdjek magammal?” teszi fel magának időről időre a kérdést sok férfi, aki szeretné valami olyasmivel eltölteni a szabadidejét, ami nem csupán szórakoztató, de kellően férfias is. A probléma gyakran az, hogy mára annyira beszippantott mindenkit a digitális világ, hogy sokakat egyszerűen nem motivál semmi arra, hogy új dolgokat próbáljanak ki (még az unalom sem).

DJI Mavic Air

Ez a hozzáállás pedig rengeteg élménytől és lehetőségtől fosztja meg az embereket. Egy lehetőség ilyen helyzetben egy meglévő jártasság elmélyítése, de egy teljesen új hobbiban is megtalálhatjuk új kedvenc időtöltésünket.

Ha magadra ismertél ebben a leírásban, akkor jó helyen jársz. Nem muszáj csak egyet választani az itt felsorolt hobbik közül – ha időd és kedved is engedi (és időd biztosan van rá, hiszen ezzel kezdtük az egész eszmefuttatást), akkor érdemes minél több tevékenységet kipróbálni!

 

1. Drónozás


Ez a tevékenység napjainkban egyre elterjedtebb, és rohamosan nő a drónpilóták száma. Másnak akár a munkája fő kelléke lehet egy drón, de ugyanúgy lehet egy hobbi kellék is. Rendkívül sokfajta drón megtalálható a piacon, az alacsonykategóriástól, a haladó és profi gépekig. Ha szívesen nekifognál, de nem tudod milyet válassz, akkor nézd meg 2018 legújabb drónját, a DJI Mavic Air-t! Kattints IDE

 

2. Házi sörfőzés


Ez a hobbi segít elmélyülni a kémia és a fizika világában, teljesen új területeket fedezve fel a megannyi próbálkozás és tesztelgetés közepette. Viszonylag kevés felszerelés szükséges hozzá, és a kezdő információ könnyen fellelhető az interneten. Csak képzeld el barátaid arcát, amikor a saját söröddel jelensz meg egy következő összejövetelen!

 

3. Síelés és snowboardozás


Ha szeretnéd szabadidődet mozgással tölteni, és nem riadsz vissza az extrémebb körülményektől és sebességektől, akkor a síelés és a snowboardozás mind remek hobbik lehetnek számodra. Nem kell hozzá más, csak egy kis hó, némi pénz a felszerelésre (még ha eleinte csak bérled is), és rengeteg kitartás. Ezekhez a sportokhoz komoly szellemi jelenlétre, és gyakran azonnali döntéshozatalra van szükség – garantált adrenalinlöket!


4. Íjászat


Ne hagyd, hogy bárki is elhitesse veled, hogy az íjászat nem férfias hobbi. Ha van valahol a közelben egy íjászatra kialakított lőtér, ahol felszerelést bérelhetsz és kipróbálhatod azt, akkor egy viszonylag olcsó hobbira számíthatsz. Persze senki sem tilthatja meg, hogy saját felszerelést vásárolj, és ezekért sem feltétlenül kell bankot robbantani. Az íjászat koncentrációra, precízióra, és türelemre neveli az embert, amik az élet más területein is hasznos készségek.

 

5. Testépítés


Testi egészséged és külsőd is olyan változásokon mennek majd keresztül, amelyekért garantáltan hálás leszel magadnak, nem is beszélve az elképesztő önbizalomlökettől. A testépítés pedig nem csak a „gyúrásról” szól – hozzá tartozik az egészséges étrend, és a kiegyensúlyozottságra és arányokra is oda kell figyelni (ezekről pedig egyre többet tanulhatsz meg a testépítés során). Akár izmosabbá szeretnél válni, akár csak gondoskodni akarsz testedről és egészségedről, adj egy esélyt ennek a hobbinak.

 

6. Sziklamászás


Ha szeretnéd igazán próbára tenni erőnlétedet, akkor próbáld ki a sziklamászást (vagy valamilyen hasonló jellegű sportot). Habár ez nem tartozik a legolcsóbb hobbik közé (a minőségi biztonsági felszerelés elengedhetetlen saját épséged védelme érdekében), a sziklamászás megtaníttatja veled, hogy hogyan figyelj oda minden apró részletre, ami közvetlen környezetedben történik, illetve hogy hogyan tervezz meg minden apró mozdulatot, hogy azokat mindig a lehető leghatékonyabban hajthasd végre. Plusz igencsak intenzív testmozgásról van szó, ami sokak számára vonzóvá teszi ezt a sportot.

 

7. Klasszikus autók helyreállítása


Ha egy autó valaha szép volt, akkor az örökké az is marad – persze csak megfelelő karbantartással és odafigyeléssel. Egy klasszikus autó felújítása cseppet sem egyszerű feladat, és nagy mennyiségű szenvedélyt, kitartást és kutatást igényel. Idővel megtanulod majd, hogy honnan szerezz jó minőségű alkatrészeket projektedhez, és hogy miként szereld be őket a helyükre. Régi autókat eredeti fényükbe visszaállítani általában nem olcsó mulatság, de nem is kell, hogy mindent egyszerre szerezz be hozzá.

 

8. Hagyományos sportok


Ne hidd, hogy túl öreg vagy a csapatsportokhoz. Akár a fociért rajongsz, akár a vízilabda, vagy bármi más a kedvenced, biztosan találni fogsz egy olyan felnőtt csapatot, amit mások csak szórakozás céljából alapítottak ezen sportok élvezetére. Csak válassz egyet és éld át újra, hogy milyen egy csapatként gondolkodni és működni a pályán!


9. Paintball


Habár a paintball sem feltétlenül tartozik az olcsóbb hobbik közé, garantáltan az egyik legélvezetesebb az itt felsoroltak közül. Az izgalmas csapatmunka mellett igen kimerítő fizikai aktivitásra számíthatsz a „harcmezőn”. A paintball lényegében a vadászat és a csapatsportok legjavát kombinálja, így nem csak az együttműködést gyakorolhatod másokkal, de megtanulod majd megfigyelni környezetedet, és kihasználni azt saját előnyödre.

 

10. Túlélés


Nincs is férfiasabb annál, mint amikor olyan nem éppen hétköznapi körülmények között teszed próbára a leleményességedet az elektromos eszközök és egyéb kényelmi tényezők teljes mellőzésével. A túlélés során megtanulod majd felmérni a körülményeket, és hogy hogyan találj megoldásokat a felmerülő problémákra.

 

11. Küzdősportok


A küzdősportok segítenek jobban megismerni saját testedet, annak működését, és hogy hogyan használhatod egész valódat a hatékony helyzetváltoztatásra a másodpercek töredéke alatt. Saját magadat és másokat is megtanulsz majd tisztelni a gyakorlatozás során. Számtalan küzdősport közül választhatsz, a lehetőségek tárháza itt szinte végtelen!

 

12. Biliárd


Ez a játék a fizika számos aspektusának megismerését követeli meg a résztvevőktől – erő, forgás, tehetetlenség, kölcsönhatás, stb. A biliárdozás közben szerzett készségeset pedig nem csak az asztalon hasznosíthatod majd – egyre több helyen veszed majd észre a hétköznapok során is azokat a fizikai tényezőket, amelyek körbevesznek bennünket.

 

13. Póker és más kártyajátékok


A póker és egyéb kártyajátékok remek alkalmakat biztosítanak az ismerkedésre és a kockázat-jutalom megbecsléséről is sokat tanulhatsz közben, nem beszélve a nem verbális jelek (grimaszok, szemöldökök felhúzása, stb.) felismeréséről.

 

14. Gitár


A zenét mindenki szereti, de nem mindenki mondhatja el magáról, hogy képes rendesen megszólaltatni egy hangszert. A gitározás egy nagyszerű hobbi lehet, hiszen viszonylag olcsó elkezdeni, temérdek online segédanyag található hozzá, és a baráti társaságot is lenyűgözheted vele (persze csak miután megtanultál játszani is rajta).


15. Edzés és tanácsadás


Edzőnek lenni, vagy tanácsokkal ellátni a fiatalabb korosztályt egy igen nemes és önzetlen dolog. Számos fiatal számára biztosíthatsz ezzel érzelmi támogatást, és olyan tapasztalatokat oszthatsz meg velük, amik teljesen megváltoztathatják az életüket.

 

16. Horgászat


A horgászat egy pihentető, mégis izgalmas sportág. A horgászathoz meg kell ismerned a kiszemelt prédádat, meg kell tanulnod, hogy hol és mivel csalogathatod magadhoz, és hogy milyen technikával ejtheted el, vagyis foghatod ki azt. Mind az ökológia, mind a fizika, mind az állatpszichológia ismerete fontos hozzá. Mindemellett türelemre nevel, ami sajnos egyre többekből hiányzik manapság.

 

17. Autóversenyzés


Gyerekkorukban sokan szerettek volna autóversenyzők lenni, és habár világbajnok talán nem leszel, felnőtt férfiként megvan a lehetőséged egy lépéssel közelebb kerülni álmaidhoz. Az autóversenyzés egy nagyon szórakoztató és izgalmas hobbi, amely során sokkal többet tanulhatsz az autókról, mint amennyit a hétköznapok során tapasztalnál.

 

18. Tekézés


Akár versenyszerűen, akár csak baráti szórakozásból játszol, a tekézés nagyon szórakoztató tud lenni. Kevesen gondolnak rá így, de a tekézés valójában sokban hasonlít az íjászatra vagy a dartsozásra is, hiszen ezek a sportok is precíz, megfontolt mozdulatokat igényelnek, és a pontos erőkifejtést követelnek meg a résztvevőktől.

 

19. Asztalos munka


Ahogy más mesterségekhez, úgy az asztalossághoz is fel kell tudni ismerni a megmunkálandó anyag sajátosságait. A fa egy meglepően rugalmas és sokoldalú anyag, ráadásul könnyedén beszerezhető is. Az asztalos mesterség segít megismerni a különböző fatípusok jellemzőit, és a kétkezi munka mindig meghozza gyümölcsét.

 

20. Modellezés


Ez a különösen szórakoztató hobbi kifejezetten sokat segíthet azoknak, akiknek problémát okoz a koncentráció, és a részletekre való odafigyelés. Modellépítés közben (legyen szó versenyautókról, vagy akár repülőkről) nem csak a különböző alkatrészeket kell egymáshoz illesztened, de számításba kell venned a színek pontosságát az adott időszak szerint, amelyből a modell származik.
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket