A 2022-es Sziget Fesztivál felhozatala igazán komoly nevekből áll

A 2022-es Szigeten ott lesz Dua Lipa, a Kings of Leon, és az Arctic Monkeys

Szerző: Szaka Ádám - 2021.11.23.

A 2022-es Sziget Fesztivál bejelentette az első előadó csomagját, amiben több mint 40 zenekarról számoltak be, akik minden bizonnyal ott lesznek majd a rendezvényen. Az esemény rajongói tehát joggal ülhetnek tűkön, ugyanis igencsak nagy nevek fordultak meg a repertoárban. 

Nagy előadókat tervez beszervezni az ideig Sziget Fesztivál

Komoly előadók performanszait tapasztalhatjuk majd a ’22-es Szigeten

 Az eddigi információk alapján tudhatóvá vált, hogy augusztus 10-én, a Nagyszínpadon lép fel Dua Lipa, 11-én tekinthetjük meg élőben a Kings of Leon-t, majd 15-én az Arctic Monkeys zenekart. 

Más nagy nevekkel is szemben találhatjuk magunkat, akik a kora esti órákban mutatják meg tehetségüket a közönségnek, ilyen lesz például Lewis Capaldi, ő a 2020-as évben kétszeres Brit Awards-díjas lett, a belga származású Stromae, hozzá a francia sanzon stílusát, az elektrot, és a hiphopot társíthatjuk. Februárban újabb albummal debütál a Bastille, rájuk szintén számíthatunk a hazai fesztiválon.

Újult erővel fognak neki a Sziget szervezésének

Amint azt Kádár Tamás, a Sziget főszervezője kijelentette: „Nagy lelkesedéssel készülünk a 2022-es Szigetre egy, a hosszú szünet utáni „nagy visszatéréshez” méltó programmal.”
Kádár azt is megemlítette, miszerint a Kings of Leon ez év márciusában bocsátotta ki legújabb lemezét, így kompenzálják a tavalyi elmaradásukat, akárcsak Dua Lipa, ő az idei évben Grammy-díjas, de tavaly megjelent lemezét tárja a résztvevők elé, sőt a Sziget-lakók kívánságlistájának élén jár, nem kevés előnnyel. 
Az Arctic Monkeys szintúgy új albumot fog megjeleníteni a 2022-es évben, ezért minden bizonnyal erről a lemezről is hallhatunk majd számokat a rendezvényen történő fellépésükkor. 

Kádár Tamás közlése szerint a nemrégiben felszínre hozott listán, a Nagyszínpadon fellépők halmazában szerepelnek még majd olyan formációk, akik nem egy nemzetközi, zenei eseményen a headliner titulust birtokolták, például Stormae, Lewis Capaldi, és a Bastille. 

További híres előadók, akiket megcsodálhatunk a fesztiválon

Princess Nokia, Yung Lean, Little Simz, Beabadoobee, Clutch, Fontaines D.C., Yves Tumor and Its band, Inhaler, Badbadnotgood, NGHTMRE, Alice Merton, Lola Marsh, Jade Bird, Viagra Boys, Iceage, Black Honey, Giant Rooks, Tokimonsta, Apashe, TSHA, John Talabot, Taahliah, Sevdaliza, Honey Dijon, Bob Moses, Floating Points, Alan Walker, Caribou, Woodkid, FKJ, Jungle, Jon Hopkins, Sigrid, slowthai, Ronnie Flex & The Fam, Rilès

Hatalmas reményeket táplálnak a szervezők azzal kapcsolatban, hogy az idei Sziget Fesztivál megvalósítható lesz, és a koronavírus nem húzza keresztül ismételten a számításokat. Már elérhetővé váltak a három, valamint hat napos bérletek. 
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket