230 amis rakott arrébb egy nagy épületet, pajtát a puszta kezükkel

Így raknak arrébb az amisok egy nagy épületet puszta kézzel!

Szerző: vargazsanett - 2019.03.18.

Nem kellett hozzá se daru, se rakodógép, az amisok ezt is megoldották puszta kézzel! Egy nagy pajtát tettek odébb, 230-an megfogták, felemelték és a megfelelő helyre tették át! 

230 amis rakott arrébb egy nagy épületet, pajtát a puszta kezükkel

Megelevenedett a Legényanya egyik nagyon emlékezetes jelenete :)

 

250 amis ember puszta kézzel arrébb vitt egy nagy épületet. Egy pajtát cipeltek odébb úgy, hogy a közösség férfi tagjai körbeállták, majd közös erővel felemelték, és elvitték a megfelelő helyre. Erre a megmozdulásra azért került sor, mert az ültetéshez jobb minőségű talaj épp a pajta eredeti helyén, és annak környékén volt.

 

Az amisok egy kötelességtudó, szerény, konzervatív keresztény közösség tagjai. Mai napig elutasítják a modern technológiai eszközöket, így nem használnak mobiltelefont, nem néznek tv-t  sem, elavult közlekedési eszközökkel járnak, lóval, lovaskocsival. Valamint egyáltalán áramot sem használnak.

 

1693-ban szakadtak el a protestáns anababtistáktól, akik szerintük a nagyvilági életet már nem utasították el, így az amisok már nem tudtak velük egy közösséget vállalni. Svájcból ered ez a gyülekezet és Jakob Amman nevéről kapták az amis megnevezést. A 17. század második felétől kezdve vándoroltak ki Amerikába, menekülve a vallásüldözés elől. Zárt közösség, angolul beszélnek ónémet vagy holland akcentussal.

 

A Biblia tanításait szó szerint betartják, az Amerikai Egyesült Államokban nagyjából negyedmillió fős keresztény közösségről van szó. Legtöbbjük Pennsylvániában, Ohioban és Indianában él. Öltözetükben is az egyszerűséget képviselik, színekben is kizárólag a feketén és fehéren kívül csak a kéket használják. A háborút mélyen elítélik.

 

Március elején Joseph Hochstetler tanyájának egyik szomszédja egy elképesztő videót örökített meg, amelyen az általuk közösen megemelt pajta látható. A szomszéd valószínűleg nem az amis közösség tagja, hiszen ők nem használnak telefont sem, elutasítják a technikai fejlődést is. Viszont elképesztő, hogy mikre képes az összetartó erejük! A következő oldalon megmutatjuk egy videóban, hogy hogyan emel fel 230 amis egy komplett pajtát és teszi arrébb, mindezt természetesen a puszta kezükkel!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket