notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

230 amis rakott arrébb egy nagy épületet, pajtát a puszta kezükkel

hirdetes

Így raknak arrébb az amisok egy nagy épületet puszta kézzel!

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Nem kellett hozzá se daru, se rakodógép, az amisok ezt is megoldották puszta kézzel! Egy nagy pajtát tettek odébb, 230-an megfogták, felemelték és a megfelelő helyre tették át! 

230 amis rakott arrébb egy nagy épületet, pajtát a puszta kezükkel

Megelevenedett a Legényanya egyik nagyon emlékezetes jelenete :)

250 amis ember puszta kézzel arrébb vitt egy nagy épületet. Egy pajtát cipeltek odébb úgy, hogy a közösség férfi tagjai körbeállták, majd közös erővel felemelték, és elvitték a megfelelő helyre. Erre a megmozdulásra azért került sor, mert az ültetéshez jobb minőségű talaj épp a pajta eredeti helyén, és annak környékén volt.

Az amisok egy kötelességtudó, szerény, konzervatív keresztény közösség tagjai. Mai napig elutasítják a modern technológiai eszközöket, így nem használnak mobiltelefont, nem néznek tv-t  sem, elavult közlekedési eszközökkel járnak, lóval, lovaskocsival. Valamint egyáltalán áramot sem használnak.

hirdetes
hirdetes

1693-ban szakadtak el a protestáns anababtistáktól, akik szerintük a nagyvilági életet már nem utasították el, így az amisok már nem tudtak velük egy közösséget vállalni. Svájcból ered ez a gyülekezet és Jakob Amman nevéről kapták az amis megnevezést. A 17. század második felétől kezdve vándoroltak ki Amerikába, menekülve a vallásüldözés elől. Zárt közösség, angolul beszélnek ónémet vagy holland akcentussal.

A Biblia tanításait szó szerint betartják, az Amerikai Egyesült Államokban nagyjából negyedmillió fős keresztény közösségről van szó. Legtöbbjük Pennsylvániában, Ohioban és Indianában él. Öltözetükben is az egyszerűséget képviselik, színekben is kizárólag a feketén és fehéren kívül csak a kéket használják. A háborút mélyen elítélik.

Március elején Joseph Hochstetler tanyájának egyik szomszédja egy elképesztő videót örökített meg, amelyen az általuk közösen megemelt pajta látható. A szomszéd valószínűleg nem az amis közösség tagja, hiszen ők nem használnak telefont sem, elutasítják a technikai fejlődést is. Viszont elképesztő, hogy mikre képes az összetartó erejük! A következő oldalon megmutatjuk egy videóban, hogy hogyan emel fel 230 amis egy komplett pajtát és teszi arrébb, mindezt természetesen a puszta kezükkel!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Asztal

Ez a sokoldalú bútordarab minden otthon elengedhetetlen kelléke. Legyen szó a nappaliról,... Tovább

Ismerd meg a DJI Phantom drón érdekességeit

A DJI Phantom drón termékcsalád teljesen egyedülálló a piacon. nagyon jól sikerül... Tovább

Tovább a lexikonra
Edzés Érdekesség Világunk