Zseniális optikai csalódások háromdimenzióban

Lenyűgöző 3D-s illúziók! Vajon neked sikerül megfejteni őket?

Szerző: kvothe - 2016.11.02.

Ezek az optikai illúziók alapos fejtörésre késztetnek majd! Láttál már ehhez foghatókat?

Zseniális optikai csalódások háromdimenzióban

Az optikai illúziók kőkeményen megmozgatják az agyunkat. Egyszerűen nem nyugszunk addig, míg rá nem jövünk, hogy mégis hogyan működnek, mert nem hagy nyugodni a titkuk. Akár egy különleges, rejtett alakokat ábrázoló képről, vagy egy több szögből megtekinthető szoborról legyen szó, az agyunk egyszerűen meg akarja fejteni az adott illúzió rejtélyét!

 

Ha szereted a 3D-s optikai csalódásokat, akkor ezeket imádni fogod! Első látásra az efféle makettek egyszerű hétköznapi tárgyakra, vagy játszótéri szerkezetre hasonlítanak. Amint azonban egy újabb tárgy kerül a képbe, a dolgok úgy kezdenek el viselkedni, ahogy azt a józan ész nem gondolná!

 

Fontos megjegyezni, hogy a következő szerkezetek nem használnak sem mágneseket, sem pedig damilokat a trükkök bemutatásához. A kulcs a nézőpontban van, a megfelelő szögből ugyanis úgy tűnhet, mintha a fizika törvényei nem működnének! Lássuk hát a videókat!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket