notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

3D-s szkenner a mobilokon!

hirdetes

3D-s szkenner a mobilokon!

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az utóbbi időben több okostelefonokat 3D interaktív  szkennerré alakító alkalmazáson kezdtek el dolgozni. John Fehr Moedls-e iPhone-ra és iPad-re készült. A Microsoft Research Asia kutatói pedig gőzerővel fejlesztik Windows Phone-ra írt appjukat.

 

3D-s szkenner a mobilokon!


Legpontosabbnak és leghatékonyabbnak a zürichi Szövetségi Technológiai Intézet Gépi Látás és Geometria Csoportja által jegyzett projekt tűnik. Szabadalmi védelemre „váró” megoldásukkal ugyanolyan könnyen lehet pontos 3D szkennelést kivitelezni, mintha videoanyagot rögzítenénk. A felhasználó a megörökíteni kívánt tárgyra, személyre stb. irányítja a telefon kameráját, lehetővé téve, hogy az alkalmazás adatpontokat gyűjtsön. Az app a készülék mozgásérzékelői segítségével határozza meg, mikor keressen új adatpontokat, hova helyezze azokat. A felhasználónak mindössze annyit kell tennie, hogy különböző szögekből leszkenneli a tárgyat.
hirdetes
 

 

 

 
 
A modell – 3D-s vizualizációja és némi finomítás után – nyomtatóra továbbítható, és már csak ki kell printelni a leszkennelt tárgy fizikai másolatát. Ha nincs nyomtatónk, a Shapeways és hasonló online szolgáltatások oldalára is letölthetjük

 

Ki tudja még, mit fognak kitalálni a kutatók,de egy biztos ,hogy a legjobb alkalmazások versenyében ez is dobogós helyett ér el!

Mit szólnál egy ilyen alkalmazáshoz?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Közösség

Szótár

Újság

Az újság első sorban egy kézzel fogható, papírból készülő médium, amely segítségével... Tovább

Okostelefon

Az utóbbi évek során rohamosan terjedtek az okostelefonok, amiket már szinte minden... Tovább

Tovább a lexikonra