notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

3D-s szkenner a mobilokon!

hirdetes

3D-s szkenner a mobilokon!

Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az utóbbi időben több okostelefonokat 3D interaktív  szkennerré alakító alkalmazáson kezdtek el dolgozni. John Fehr Moedls-e iPhone-ra és iPad-re készült. A Microsoft Research Asia kutatói pedig gőzerővel fejlesztik Windows Phone-ra írt appjukat.

 

3D-s szkenner a mobilokon!


Legpontosabbnak és leghatékonyabbnak a zürichi Szövetségi Technológiai Intézet Gépi Látás és Geometria Csoportja által jegyzett projekt tűnik. Szabadalmi védelemre „váró” megoldásukkal ugyanolyan könnyen lehet pontos 3D szkennelést kivitelezni, mintha videoanyagot rögzítenénk. A felhasználó a megörökíteni kívánt tárgyra, személyre stb. irányítja a telefon kameráját, lehetővé téve, hogy az alkalmazás adatpontokat gyűjtsön. Az app a készülék mozgásérzékelői segítségével határozza meg, mikor keressen új adatpontokat, hova helyezze azokat. A felhasználónak mindössze annyit kell tennie, hogy különböző szögekből leszkenneli a tárgyat.
hirdetes
 

 

 

 
 
A modell – 3D-s vizualizációja és némi finomítás után – nyomtatóra továbbítható, és már csak ki kell printelni a leszkennelt tárgy fizikai másolatát. Ha nincs nyomtatónk, a Shapeways és hasonló online szolgáltatások oldalára is letölthetjük

 

Ki tudja még, mit fognak kitalálni a kutatók,de egy biztos ,hogy a legjobb alkalmazások versenyében ez is dobogós helyett ér el!

Mit szólnál egy ilyen alkalmazáshoz?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Ismerd meg a DJI Phantom drón érdekességeit

A DJI Phantom drón termékcsalád teljesen egyedülálló a piacon. nagyon jól sikerül... Tovább

Sajtótájékoztató helyszín

Ha a tökéletes sajtótájékoztató helyszínt keressük, fontos figyelembe venni a... Tovább

Tovább a lexikonra