notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

40 ezer forint támogatás egy bölcsődés korú gyerek után

hirdetes

Havonta 40 ezer Ft támogatást ad a kormány a bölcsődés gyerekek szüleinek!

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Ha egy bölcsődés gyermek szülője újra munkába áll, akkor a kormány ezt havonta 40 ezer forinttal jutalmazza. Csak igényelni kell az új támogatást, aminek az a célja, hogy mielőbb visszaálljanak a munkába a szülők!

40 ezer forint támogatás egy bölcsődés korú gyerek után

Hamarosan havi 40 ezer forint támogatáshoz juthatnak azok a szülők, akik családi vagy munkahelyi bölcsődébe íratják a gyereküket, hogy napközben dolgozni tudjanak – írja a portfolio.hu.

A pályázaton azok kaphatnak pénzt, akiknek a gyereke 20 hetesnél idősebb, de az óvodai kort még nem érte el. Eredetileg ez egy uniós pályázat volt, amely csak az ország bizonyos területein lett volna elérhető, de kiegészítették egy költségvetési kerettel, így kiterjedt most már szinte egész Magyarország területére.

Így a Magyar Államkincstár oldalán elérhető leírás és tájékoztató szerint az ország csaknem teljes területén jogosultak támogatást igényelni a szülők. De az is kaphat pénzt, aki olyan településen él, amely nem szerepel a listában. Ehhez csak be kell mutatnia az önkormányzat férőhelyhiány miatti elutasító határozatát.

A támogatás célja, hogy a szülők mihamarabb visszatérjenek a munkaerő piacra, tehát olyan szülő nem pályázhat, aki aktív munkavállaló. A szülés után, frissen újra munkába allók jelentkezését bírálják el pozitívan majd. A pályázatra a hónap végétől lehet jelentkezni.

hirdetes

Persze nem egy kereset nagyságú összeg, de aki minimálbérért dolgozik, annak ez a 40 ezer forint kb. 35 százalékkal megemeli a havonta hazavitt pénzösszeget. Sokan ebből az összegből az egész havi rezsit kifizetik akár tél idején is!

hirdetes

És hogy miért jó ez a kormánynak, az államnak? 

Minél töben dolgoznak az országban, annál nagyobb a járulékfizetés az állam felé, annál több pénzből tudnak gazdálkodni “odafent”. Ha végignézzük Európában, hogy melyek azok az országok, amelyek jól állnak kereset- és élhetési ügyekben, mindenhol alacsony a munkanélküliség. Hogy miért? Mert megéri dolgozni… Egy példával szolgálnék (és ezt mindenki döntse el maga, hogy jónak vagy rossznak titulálja), Hollandiában már a baba születése után 3 hónappal visszavárják a munkavállalót, biztosítaniuk kell részmunkaidős állást az anya számára, a babát pedig egy pici babáknak való “bölcsődébe” lehet elhelyezni, míg a szülő munkában van. Ez a rendszer kiépült ott, működik. Sok holland egyetért ezzel és vissza is áll a munkába a szülés után negyed évvel, viszont természetesen ott is vannak, akik ellenzik ezt, és inkább az első 1-2 évüket a baba mellett töltik el. Mindenesetre Hollandiában is azért támogatják ezt a rendszert, mert egy országnak az a jó, minél többen dolgoznak. Ezt szeretnék most Magyarországon is bevezetni, havi 40 ezer forintos támogatással ösztönözni a fiatal anyukákat.

Forrás: tudasfaja.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Irodatakarítás

Az irodatakarítási szolgáltatás egy bizalmi feladat, hiszen gyakran úgy végzik el, hogy a... Tovább

Ismerd meg a DJI Phantom drón érdekességeit

A DJI Phantom drón termékcsalád teljesen egyedülálló a piacon. nagyon jól sikerül... Tovább

Tovább a lexikonra
Magyar Napi téma Világunk