Hasznos pénzügyi tanácsoka világ egyik leggazdagabb emberétől: 5+1 hasznos tanács a világ egyik leggazdagabb emberétől, Warren

5+1 hasznos tanács, többek között a pénzről, a világ egyik leggazdagabb emberétől

Szerző: noemivida - 2020.04.27.

Warren Buffett neve talán sokak számára ismerősen cseng, amerikai részvénybefektető és üzletember, a világ valaha volt egyik legnagyobb jótékonysági adományozója, a Forbes magazin 2008-as listáján ő volt a világ leggazdagabb embere, habár manapság ketten már megelőzték, úgy gondolom érdemes megfogadni az életre szóló tanácsait!

Pénzügyi tanácsok Warren Buffett-től

„Első szabály: ne veszíts pénzt. Második szabály: sose felejtsd el az első szabályt”

Haha, ha ez ilyen egyszerű lenne ugye. A lényegi mondandója valójában az, hogy ne csak arra koncentrálj minden erőddel, hogy a lehető legtöbb pénzt keresd, ne csak azt nézd, hogy hogyan tudnál még 10 forintot szerezni valahonnan, hanem arra is figyelj oda, hogy mindeközben mire költesz. Ne csak a bevételek maximalizálására fektesd az összes energiádat, hanem a költségeid minimalizálására is koncentrálj! Itt találhatsz is néhány spórolós tippet a koronavírus idejére!

 

„Azért ülhetsz ma az árnyékban, mert valaki régen elültetett egy fát”

Avagy a türelem a hosszú élet titka, vagy befektetés nélkül nincs siker, és még sorolhatnánk. Azaz legyél türelmes, a befektetett munka meg fogja hozni az eredményt, ha nem is abban a pillanatban, vagy abban az évben, de egyszer biztosan! Amiért ma keményen küzdesz, tanulsz, dolgozol, az sok év múlva még jól fog jönni, csak légy türelmes, és bízz magadban!

 

„Keresd a nálad jobb emberek társaságát, és téged is jó irányba fognak terelni!”

Én mindig is szerettem az olyan embereket, akik okosabbak nálam. Habár sokkal egyszerűbe egy olyan társaságban okoskodni, ahol csak nálad kevésbé képzett emberek vannak, mint felvenni a fonalat a nálad jobban képzett, szélesebb látókörrel rendelkező emberekkel, de megéri. Keresd az olyan emberek társaságát, akik motiválnak, és előre visznek, a negatív emberekkel pedig ne foglalkozz!

 

„Egy befektetésnél az a legjobb pozíció, ha örökké meg akarod tartani”

Avagy, olyan vállalat részvényeit vásárold a tőzsdén, amelynek szívesen lennél a tulajdonosa is akár. Buffett befektetési stratégiája híres a hosszú távú perspektívájáról, nem inog meg egy-egy napi kisebb kilengés láttán, és láthatjuk, hogy e a stratégia a világ egyig leghíresebb emberévé tette, így talán neked is el kellene gondolkoznod, hogy betartsd ezt.

 

„Az ár az, amit kifizetsz. Az érték az, amit kapsz érte”

A képlet ez alapján egyszerű, úgy vásárolj mindent, hogy arra törekedj, az ár, amit az árcímkén találsz kevesebb legyen, mint az az érték, amit jelent számodra. Nem, nem olcsó dolgokat kell venni, hanem olyanokat, amik igenis értékesek, csak éppen neked nem kell a valódi értéküknek megfelelő pénzt otthagyni érted.

 

„Sokkal jobb egy remek céget vásárolni korrekt áron, mint egy korrekt céget remek áron”

De döntéseidnél ezt is vedd figyelembe! Nem mindig az ár az elsődleges szempont! Fontos az is, hogy amit veszel, hasznos, minőségi és időtálló legyen!
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket