5 apró szokás, ami az egész életedet megváltoztathatja: 5 apró változtatás a napi rutinodban ami jót tehet

5 apró szokás, ami az egész életedet megváltoztathatja, a jó irányba!

Szerző: noemivida - 2020.04.24.

Néha a legapróbb dolgokon múlnak a legfontosabb dolgok is! Éppen ezért össze is gyűjtöttünk 5 olyan apróságot, ami teljesen képes megváltoztatni az életedet. Érdemes átgondolnod ezeket a dolgokat, és egy minimálisan változtatni a szokásaidon, a napi rutinodon, annak érdekében, hogy pozitív fordulatot vehessen az életed. Matatjuk is azt a 5 apróságot, aminek köszönhetően megváltozhat az egész életed!

5 napi rutin tipp

Görgess kevesebbet, olvass többet!

Reggel a buszon, metrón, villamoson csak céltalanul görgeted a telefonodat? Igazából ezzel a felesleges böngészéssel, aminek legtöbbször semmi eredménye nincs napi egy órát is elveszthetsz az életedből. Miért ne töltenéd ezt az időt inkább hasznosan? Nem azt mondjuk, hogy ne csekkold a Facebookot, vagy ne nézd meg a napi híreket, inkább csak azt, hogy korlátozd le az erre szánt időt! Például olvass helyette, vagy hallgass hangoskönyvet, nézz át egy digitális tananyagot! Találj olyan tartalmakat, amik előre visznek, amiket hasznosítani tudsz akár a munkád során, akár a hobbidhoz, akár a magánéletedben! 

 

Használd azt, amid van, hogy elérd a céljaid!

Rengeteg dolgot megveszünk feleslegesen, ahelyett, hogy használnánk, amink van! Mielőtt egy újabb felesleges dologra költenéd a pénzed, gondold át valóban használni fogod-e, nézz szét otthon, nincs e belőle még egy. Használd fel azokat az alapanyagokat a főzéshez is, amik vannak, és ne pazarolj. Az így megspórolt pénz pedig tedd félre az álmaidra, legyen az egy új autó, egy bakancslistás hely felfedezése, a gyerek tandíja, esetleg egy saját vállalkozás!

 

Merj kérni és kérdezni!

Ne félj a visszautasítástól, merj kérni, kérdezni, felkeresni a megfelelő embereket, és vállalatokat, egyszóval legyél bátor, mert csak így érheted el a céljaidat! Amikor valaki megkap egyálommunkát mindenki gratulál neki, és senki sem azt számolgatja, hogy hány helyre jelentkezett előtte, ahonnan mindenhonnan visszautasították! Gyakorlatilag semmi vesztenivalód nincs, mert a visszautasító nemek sehova sem kerülnek be, viszont az igenek annál inkább!

 

Ne hagyd, hogy elússzanak a dolgaid!

Fontos, hogy az életed minden területét tartsd szinten, ne hagyd, hogy megbillenjenek a dolgok! Hogy mikre gondolok: munka, magánélet, lakás rendbetétele, sport, egészséges táplálkozás, család, barátok. Minden nap szánj minden dologra 5 percet: csinálj néhány guggolást otthon, hívj fel minden nap egy fontos embert, törölj le egyetlen polcot, csinálj egy finom reggelit másnapra, hogy a nagy rohanásban ne csak a kávéra jusson idő. Egy szóval egy kicsit alakítsd át a napi rutinodat, nem kerül sok időbe ez a pár dolog, viszont egy kis időn belül megérzed majd a hatását, akár a fentebb említett céltalan görgetés helyett is csinálhatod!

 

Figyeld a jeleket!

Minden ember más, így mindenkinek más rutinra van szüksége. Figyeld a tested jelzéseit: ha fáradt vagy 10-kor akkor feküdj le, ha te 10 óra alvás után leszel kipihent, és tudod a legjobb formádat hozni, megfelelőképpen koncentrálni, akkor aludj annyit. Ha neked napi 3 étkezés nem elég, akkor egyél többször! Nem ezek a számok fognak meghatározni, csináld úgy, ahogy neked megfelel, a lényeg úgyis az eredmény!
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket