Könyvelői szakma 5 előnye

5 érv a könyvelői szakma mellett

Szerző: bohacs0010 - 2018.10.31.

Sokan hadban állnak a számviteli szakmákkal és magával a számokkal is. A könyvelői szakmának azonban megvan a maga szépsége, és pláne függetlensége. Könyvelést tanulni megéri, hiszen több olyan érvünk is van, ami ezt alátámasztja. Hogy melyek ezek? Olvass tovább!

5 érv a könyvelői szakma mellett

1.    Függetlenség 


Igen ezt már a bevezetőben is említettük, hiszen a könyvelők többsége teljesen önállóan dolgozik. Aki pedig önállóan dolgozik, az saját maga döntheti el, hogy mikor, kinek és mennyit könyvel. Természetesen ez felelősséggel jár, és attól is nagyban függ, hogy mennyit pénzt szeretnénk keresni. A befektetetett munka mindig meghozza a gyümölcsét, szokták mondani, amely erre a szakmára is igaz. 

 


2.    Kis összegű befektetés


Mérlegképes könyvelőként, ha otthon állunk munkába lényegében elegendő egy számítógép, egy könyvelői program és internet kapcsolat. Persze érdemes olyan helyen dolgozunk, ahol az ügyfeleinket szívesen fogadjuk, hiszen a könyvelni való anyagokat mindenképp át kell adják nekünk. Ha kicsiben gondolkozunk otthonunkban is elegendő egy kis íróasztalos sarkot kialakítani magunknak, ahol kényelmesen el tudjuk végezni az elvállalt munkát. Amint bővül az ügyfélkörünk már érdemes átgondolnunk, hogy kibéreljünk-e egy saját irodát. 

 


3.    Biztos munka


Ma Magyarországon a vállalkozások száma közelít a 800 ezerhez. Ezeknek a vállalkozásoknak pedig szüksége van könyvelőre. A nagyobb cégek saját könyvelőket alkalmaznak cégüknél, akik alkalmazottként dolgoznak a vállalkozásban. A kis és középvállalkozások (ezeknek a száma körülbelül 450 ezer) azonban könyvelendő anyagukat önálló könyvelőkhöz vagy könyvelői irodákhoz viszik. Mivel a kisebb vállalkozások vannak többségben, illetve a piacon folyamatos mozgás van, mindenképp szükség lesz erre a szakmára. 

 


4.    Saját időbeosztás minden téren


Bár lényegében ez a pont a függetlenséghez tartozik, külön is megemlítenénk. Saját időbeosztásunk során nem csak a munkát értjük, hanem a könyvelői léttel járó kötelező továbbképzések beosztását és a magánéletet egyaránt. Könyvelőként tisztában kell lennünk a jogszabályok  változásával és a különböző adózási szabályokkal. Ehhez kötelező kreditpontos továbbképzéseken kell részt vennünk, amelyhez tökéletes választás lehet a kotelezotovabbkepzes.hu, ahol e-learninges rendszerben sajátíthatjuk el a tananyagokat. 

 


5.    Magas keresheti lehetőség 


Egy mérlegképes könyvelő hazánkban az országos átlagkereset minimum kétszeresét tudja megkeresni, de lehet ez akár sokkal több is. Attól függ, hogy mennyi cég könyvelését vállaljuk el, azaz mennyit szeretnénk dolgozni. Aki sokat dolgozik, az sokat is fog keresni ebben a szakmában önálló könyvelőként. 
A könyvelő szakma elsajátítása nem lehetetlen feladat, csak egy kis pénzügyi látásmód szükséges hozzá. Ebben a szakmában az alapok elsajátítása után a tapasztalatszerzés a legfontosabb, hiszen a gyakorlat teszi a mestert. 
 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket