notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A világ első üvegalapú hídja

hirdetes

A turisták félnek átsétálni az üvegalapból készült hídon

BD

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Megnyitott Shiniuzhai Geoparkban Hunanban Kína szívében az üvegalapból készült híd, amelyen a merészebbek egy igazán gyönyörű kilátás részesei lehettek.

Az első üvegalapú híd

A „semmiben” sétálni a magasban

 

 

A bátor turisták kipróbálhatták, hogy milyen érzés a föld fölött lenni több mint 183 méter magasan egy 300 méter hosszúságú hídon. Ez a világon az első ilyen építmény, amely ilyen magasan üvegből készült.  Maga a híd régebben fa alapú volt, azonban újjáépítették és a mérnökök úgy döntöttek, hogy kipróbálnak egy újdonságot ezért választották az üvegalapot.

 

 

A híd egyik részét már 2014-ben kicserélték hasonló üvegre, hogy lássák mennyire érdeklődnek a turisták iránta. 11 mérnök dolgozott azon az elmúlt hónapokban, hogy minden fát kicseréljenek üvegre, hogy ezzel megalapítsák a világ első üvegtartó hídját. A hírek szerint több látogató is ijedtében a híd közepén ragadt vagy megpróbálták alkalmazni az ősi „ne nézz le” módszert, a félelem faktorhoz az is igazán hozzáadódott, hogy a híd elég ingadozó volt.

hirdetes

 

 

 

 

Azonban akinek sikerült tovább mennie az megtekinthette a gyönyörű Geoparkot. A megnyitás után a Hős Híd elnevezést kapta, mivel csak a legbátrabbak tudnak átmenni rajta. Akik esetleg a biztonság miatt aggódnának, azok most megnyugodhatnak, mert ezek az üvegek több mint a 25-szörösét bírják el a normális fához képest felfüggesztése pedig egy speciális módszerrel készült, ami még biztonságosabb átkelést nyújt. 

hirdetes

 

 

 

 

Utóbbi években, Kínában nagyon felkapott lettek ezek az üvegalapú dolgok több turista látványosságnak a talpazatát cserélték üvegre, például Hubei-ben egy teljesen üveges liftet nyitottak csak azért, hogy a látogatók hamarabb felérjenek a hegytetejére és közben csodálhassák a kilátást.

 

 

 

 

A lift több mint 1 kilométer magasságra visz fel az óceán szinttől. Mikor a látogatók felérnek a hegytetejére ott is egy üvegalapú átjáró várja őket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes
Közösség

Szótár

Kocsma

A kocsmák napjainkra rendkívül népszerű találkozási helyekké nőtték ki magukat. A kocsmát... Tovább

Festés utáni takarítás

A festési és mázolási munkálatok után rengeteg szennyeződés marad a helyiségekben, melyeket... Tovább

Tovább a lexikonra
Lenyűgöző technika