notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A világ első üvegalapú hídja

A turisták félnek átsétálni az üvegalapból készült hídon

BD
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Megnyitott Shiniuzhai Geoparkban Hunanban Kína szívében az üvegalapból készült híd, amelyen a merészebbek egy igazán gyönyörű kilátás részesei lehettek.

Az első üvegalapú híd

A „semmiben” sétálni a magasban

 

 

A bátor turisták kipróbálhatták, hogy milyen érzés a föld fölött lenni több mint 183 méter magasan egy 300 méter hosszúságú hídon. Ez a világon az első ilyen építmény, amely ilyen magasan üvegből készült.  Maga a híd régebben fa alapú volt, azonban újjáépítették és a mérnökök úgy döntöttek, hogy kipróbálnak egy újdonságot ezért választották az üvegalapot.

 

 

A híd egyik részét már 2014-ben kicserélték hasonló üvegre, hogy lássák mennyire érdeklődnek a turisták iránta. 11 mérnök dolgozott azon az elmúlt hónapokban, hogy minden fát kicseréljenek üvegre, hogy ezzel megalapítsák a világ első üvegtartó hídját. A hírek szerint több látogató is ijedtében a híd közepén ragadt vagy megpróbálták alkalmazni az ősi „ne nézz le” módszert, a félelem faktorhoz az is igazán hozzáadódott, hogy a híd elég ingadozó volt.

 

 

 

 

Azonban akinek sikerült tovább mennie az megtekinthette a gyönyörű Geoparkot. A megnyitás után a Hős Híd elnevezést kapta, mivel csak a legbátrabbak tudnak átmenni rajta. Akik esetleg a biztonság miatt aggódnának, azok most megnyugodhatnak, mert ezek az üvegek több mint a 25-szörösét bírják el a normális fához képest felfüggesztése pedig egy speciális módszerrel készült, ami még biztonságosabb átkelést nyújt. 

hirdetes

 

 

 

 

Utóbbi években, Kínában nagyon felkapott lettek ezek az üvegalapú dolgok több turista látványosságnak a talpazatát cserélték üvegre, például Hubei-ben egy teljesen üveges liftet nyitottak csak azért, hogy a látogatók hamarabb felérjenek a hegytetejére és közben csodálhassák a kilátást.

 

 

 

 

A lift több mint 1 kilométer magasságra visz fel az óceán szinttől. Mikor a látogatók felérnek a hegytetejére ott is egy üvegalapú átjáró várja őket.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Közösség

Szótár

Valentin nap

Az angolszász szokás Magyarországon az angol elnevezés magyarosított formájú átvételével,... Tovább

Vonat

A vonatok nehéz súlyú szerkezetek, amelyek személyek (utasok) és / vagy rakomány... Tovább

Tovább a lexikonra
Lenyűgöző technika