Ezek a legdrágább élelmiszerek a Földön

A 10 legdrágább étel a világon – miért 100.000 Ft egy kiló fűszer?

Szerző: kvothe - 2017.03.07.

Ezen ételek, vagy hozzávalóik annyira ritkák, hogy csak az igazán kiváltságos emberek engedhetik meg maguknak, hogy megkóstolják őket!

Ezek a legdrágább élelmiszerek a Földön

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy bevásárlás közben elsétáltunk valami finomság mellett, és már dobtuk is volna be a kosárba, de a pénztárcánk a kezünkre csapott. Sokan a termékek ára szerint kénytelenek összeválogatni a bevásárlólistán szereplő dolgokat, de mi mindennel lephetnénk meg hasunkat, ha a pénz nem lenne akadály?

 

Az elit asztalán olyan dolgokat találhatunk, amikről valószínűleg még csak nem is hallottunk. Ezek az ételek általában azért kaphatók csillagászati áron, mert körülményes, veszélyes a beszerzésük, esetleg mert ritkán fordulnak elő.

 

Lássuk, hogy mely ételek a legdrágábbak a világon!

 

Sózott Ibériai sertés sonka

A Jamón Ibérico néven is ismert termék a világ legdrágább sonkája. A spanyol különlegesség a húskedvelők álma, ami valóra is válhat, persze csak ha hajlandók kifizetni 110 ezer forintot egy kilóért.

 

 

Japán Wagyu steak

 A világ egyik legízletesebb ételének tartják ezt a japán csodát. A hús japán marhákból származik és híresen egyedi aromája van. Mindezt vajszerű textúrája teszi élvezetesebbé. Kilója 130 ezer forintnál kezdődik.

 

 

Jávorszarvas sajt

Kilónként 310 ezer forintos árával jogosan szerepel a világ legdrágább ételei között. A svédországi Jávorszarvas ház Farmon állítják elő ezt a ritkaságot. Fehér színével a feta sajthoz hasonlít.

 

Ennél sokkal drágább dolgokat is találtunk! A következő oldalon mutatjuk be őket!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket