notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A legnépszerűbb amerikai sportok

A legnépszerűbb amerikai sportok

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A sportot rengeteg ember mindennapjainak része. Van aki, napi szinten sportol, de akadnak olyanok is, akik csak nézni szeretik. Összegyűjtöttük a legnépszerűbb amerikai sportokat, és a legnagyobb legendáikat! 

A legnépszerűbb amerikai sportok

 

Amerikai futball

 

Az amerikai futball a 19. század végén a rögbiből kifejlődött csapatjáték. A játék lényege, hogy a labda az ellenfél endzone-jába kerüljön, amivel pontokat szereznek. Ezt a játékot két tizenegy fős csapat játssza. A labdát lehet hordani, passzolni és rúgni is. Egy meccs általában négy 12 perces negyedből áll. Az egyik legnagyobb legenda az amerikai futballban Peyton Manning, aki számtalan rekord birtokosa.

 

Kosárlabda

 

A kosárlabdát két öt főből álló csapat játssza. A játék célja, hogy az ellenfél kosarába kerüljön a labda, természetesen szabályszerűen. Az a csapat nyer, aki a több pontot gyűjt össze a mérkőzés végére. A játék szabályai nemzetközileg elfogadottak, de ezek akár kontinensenként is változhatnak. Mára már az egyik legnépszerűbb sporttá vált az egész világon. A kosárlabda elődjének tekinthető játékot az amerikai bennszülöttek fedezték fel. A maják változata szó szerint vérre ment, hiszen a vesztes csapat játékosait feláldozták az isteneknek. Mint minden sportban, a kosárlabdában is számon tartunk néhány kiemelkedő tehetséget, akiknek a nevét az egész világ ismeri. A nagy legendák közé tartozik például Michael Jordan, Shaquille O’Neal, Kobe Bryan, LeBron James, Earvin „Magic” Johnson, Allen Iverson.

 

 

hirdetes

Baseball

 

A baseball ötvözi a csapat és az egyéni sportokat. Nehéz megfejteni az eredetét, a szakértők azonban egyetértenek azzal, hogy a roundershez és a kriketthez hasonló labdajáték. Két kilenc fős csapat játssza. A játéktéren az óramutató járásával ellentétes irányba számozott négy bázis található. Ezt a csapatjátékot nem időre játsszák. Egy mérkőzés kilenc játékrészből áll, és körülbelül 2,5-3 óráig tart. Akkor tekinthető befejezettnek egy rész, ha mindkét csapat játszott támadóként és védőként is. Kiemelkedő játékosa a sportnak Joe DiMaggio, a baseball történelem egyik legnagyobb alakja.

 

Jégkorong

 

A jégkoron, vagy más néven hoki, évszázados múltra tekint vissza. Szabályai már a 18. században kialakultak. Egy csapat 18 mezőnyjátékosból és 2 kapusból áll, ezekből 1 kapus és 5 mezőnyjátékos tartózkodik egyszerre a jégen. Egy ütő segítségével irányítják a korongot, amit az ellenfél kapujába kell juttatni. A hoki egyik kiemelkedő játékosa Jaromír Jágr, számtalan National Hockey League rekord és trófea tulajdonosa.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
Közösség

Szótár

Motor

A motor szónak több értelme lehet, de lényegében hasonló jellegű dolgokra utal, amikor... Tovább

Takarítócég

Legyen szó akár lakásunk, akár irodánk vagy más helyiségeink takarításáról, mindenképpen... Tovább

Tovább a lexikonra
Minden, ami sport