A legújabb olasz sportautóhoz magyarnak is köze van

A magyar tervezésű sportkocsi

Szerző: Dominik96 - 2015.11.20.

A legújabb olasz sportautóhoz, az Evantra-hoz egy magyarnak is köze van. Nézd meg te is ezt a legújabb gyönyörűséget, egy videót is találsz róla a cikkben

A legújabb olasz sportautóhoz magyarnak is köze van

A sportautó építésben leginkább az Olaszok jeleskednek a legjobban

 

A Lamborghinin és a Ferrarin kívűl számos kisebb manufaktúra található itt. Például a Mazzanti Automobili, amihez még magyar kötődés is van. 


2002-ben alapították majd 2010-ben két részre bontották a céget, az alapítói olaszok, viszont a korábban már bemutatott sportautójukat az Evantra-t Tárnok Zsolt tervezte. Már egy ideje bemutatták a sportautót, viszont valószínű, hogy hamarosan a piacra kerül, legalábbis közzétettek egy új promóciós videót, amiben két Evantra száguldozik a Toszkán hegyekben lévő utakon, tehát ezért feltételezhető, hogy lassan kikerül.


Az ülések mögé középre beépített hétliteres V8-as motor igazán nagy élményt nyújt, amely képes 691 lóerőt is leadni és 848 Nm-t kínál a gázpedál tövid nyomására. Az autó 6 sebességes és automataváltós, 3,2 másodperc alatt eléri a 100-at. Még az árát sem tudni az Evantranak, de már a prototípusra is jelentkezett vevő.

 

Szinte esélytelen, hogy két egyforma létezzen belőle, ezt a legexkluzívabb gyártókhoz hasonlóan extrém testreszabhatósággal és különleges kiegészítőkkel biztosítják.Hozzájárul majd ehhez az is, hogy egy évben öt példányt akarnak gyártani belőle.

 

A videót a következő oldalon találjátok! :)

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket