notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A NASA új majma

hirdetes

A NASA új majma

Luszi
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A NASA Sugárhajtás Laboratóriuma (NASA JPL Jet Propulsion Laboratory) 2013 decemberében bemutatta legújabb fejlesztését DARPA Robottechnikai Versenyen. A NASA RoboSimian elnevezésű indulója 5. helyezést ért el a 16 résztvevőből.

 

A NASA új majma

A négy végtagú robotot úgy tervezték, hogy mozgása és testtartása a főemlősökéhez hasonló legyen. Bár a többcsuklós karjai kicsit pókszerű hatást keltenek. A fejlesztés célja egy olyan robot megalkotása volt, amely az űrben alkalmas mentőakciók és javítási munkálatok elvégzésére.

A DARPA Robottechnikai Versenyen a robot bizonyíthatta, hogy képes lépcsőt mászni, ajtót nyitni és még a tűzcsap kezelése sem jelentett számára akadályt. A versenyen azért végzett csak az 5. helyen, mert a többi résztvevő már inkább ember alakú, hétköznapi feladatok ellátására alkalmasabb robot volt. Az autóvezetésben a RoboSimian nem tündökölt volna valami jól.

hirdetes

A RoboSimian számára a verseny csak mellékes szereplés volt, hiszen ő rá az űrben lesz igazán szükség. A robot megjelenése igazán egyszerű, egy lapos törzsből és a négy, sok csuklós karból áll. A karok végén 3 ujjból álló szerkezet található, amely apró, finom mozdulatokra képes. A törzsön található fej szinte ránk mosolyog.

Nézd meg Te is, hogy milyen feladatokat küzdött le RoboSimian!

 

 

További képek

Forrás: geekologie.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Okostelefon

Az utóbbi évek során rohamosan terjedtek az okostelefonok, amiket már szinte minden... Tovább

Takarítócég

Legyen szó akár lakásunk, akár irodánk vagy más helyiségeink takarításáról, mindenképpen... Tovább

Tovább a lexikonra