notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A NASA új majma

hirdetes

A NASA új majma

Luszi
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

A NASA Sugárhajtás Laboratóriuma (NASA JPL Jet Propulsion Laboratory) 2013 decemberében bemutatta legújabb fejlesztését DARPA Robottechnikai Versenyen. A NASA RoboSimian elnevezésű indulója 5. helyezést ért el a 16 résztvevőből.

 

A NASA új majma

A négy végtagú robotot úgy tervezték, hogy mozgása és testtartása a főemlősökéhez hasonló legyen. Bár a többcsuklós karjai kicsit pókszerű hatást keltenek. A fejlesztés célja egy olyan robot megalkotása volt, amely az űrben alkalmas mentőakciók és javítási munkálatok elvégzésére.

A DARPA Robottechnikai Versenyen a robot bizonyíthatta, hogy képes lépcsőt mászni, ajtót nyitni és még a tűzcsap kezelése sem jelentett számára akadályt. A versenyen azért végzett csak az 5. helyen, mert a többi résztvevő már inkább ember alakú, hétköznapi feladatok ellátására alkalmasabb robot volt. Az autóvezetésben a RoboSimian nem tündökölt volna valami jól.

hirdetes

A RoboSimian számára a verseny csak mellékes szereplés volt, hiszen ő rá az űrben lesz igazán szükség. A robot megjelenése igazán egyszerű, egy lapos törzsből és a négy, sok csuklós karból áll. A karok végén 3 ujjból álló szerkezet található, amely apró, finom mozdulatokra képes. A törzsön található fej szinte ránk mosolyog.

Nézd meg Te is, hogy milyen feladatokat küzdött le RoboSimian!

 

 

További képek

Forrás: geekologie.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Asztal

Ez a sokoldalú bútordarab minden otthon elengedhetetlen kelléke. Legyen szó a nappaliról,... Tovább

Valentin nap

Az angolszász szokás Magyarországon az angol elnevezés magyarosított formájú átvételével,... Tovább

Tovább a lexikonra