A Sauber is bemutatta az új autóját

A Sauber is bemutatta az új autóját

Szerző: Jobs24 - 2014.01.27.

Míg pénteken és szombaton a Forma 1 két legeredményesebb csapata, a Mclaren és a Ferrari rántotta le a leplet az új autójáról, vasárnap pedig őket a svájci Sauber csapat követte.

A Sauber is bemutatta az új autóját

Vasárnap délután 4 órakor folytatódott az új F1-es autók bemutatásának folyamata. Ezúttal a Ferrari és a Mclaren után egy újabb legendás csapat, a Sauber C33-as típusjelű kontsrukciójáról is lehullt a lepel, bár igazság szerint a kocsiról készült képek a bemutató előtt egy órával már kiszivárogtak. A Hinwil-i székhelyű svájci istálló immáron a 22. szezonját kezdi meg az Ausztrál Nagydíjon. Első ránézésre a kocsi nem sokban különbözik az elődjétől, mivel a festésén szinte semmit sem változtattak. A legszembetűnőbb újdonság az orrkúp, csakúgy mint az eddig bemutatott autók esetében a C33-as orrszerkezete is lefelé ível. Csapat továbbra is alkalmazza a tavalyi modellen használt keskeny oldalszekrényeket. A kocsi hátsó szárnyát  összekapcsolták a kocsitesttel, és érdekesség, hogy ez a megoldás a Ferrari új konstrukciójánál is megfigyelhető, mivel a két csapat ugyanazt a váltót használja, ugyanis a Sauber idén is folytatja a 2010 óta tartó partneri együttműködését a patináns olasz márkával. Ennek tükrében a Sauber autóiban is a Ferrari 6 hengeres turbómotorjai fognak majd dübörögni. A pilótafelállás némiképp megváltozott, ugyan a mexikói Esteban Gutierrez továbbra is versenyzője a csapatnak, de Nico Hülkenberget idén már a Force India csapatruházatában láthatjuk. Az ő ülését a vele helyet cserélő német honfitársa, Adrian Sutil veszi majd át, aki igen sok tapasztalattal érkezik a svájci alakulathoz.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket