notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További részletek itt!

A te adataid biztonságban vannak?

hirdetes

A te adataid biztonságban vannak?

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Kevés frusztráló és dühítő érzés van a világon, amelyek annyira nagy hatással lennének az emberre, mint amikor tönkremegy a számítógépe vagy adathordozója, melyek telis tele vannak személyes emlékekkel, fényképekkel, dokumentumokkal, amelyek pótolhatatlanok. A fizikális adathordozók élettartama nem minden esetben egyezik meg, és ha egyszer oda minden, mit tehetünk? Van megoldás?

A te adataid biztonságban vannak?

A megoldás az égben van

Cloud Computing. Ez a neve annak a szolgáltatásnak, amelyet egyre többen vesznek igénybe, bár még sokan nem hallottak róla és rengetegen vannak, akik furcsának találják a gondolatot. A felhő alapú számítástechnika egyre elterjedtebb, felhasználás módjai pedig igen szerteágazóak, de ami most nekünk a legfontosabb közülük, az az adattárolás.

 

A cloud szolgáltatás lényege, hogy az adatok nem a saját gépünkön, hanem az interneten vannak, így bármikor bárhonnan elérhetők. Természetesen így is helyet kapnak valamilyen fizikális szerveren, de nem tudjuk, hogy ez merre található. Féltve őrzött fényképeinket, dokumentumainkat tehát feltölthetjük a privát felhőbe, és a későbbiekben bármikor letölthetjük őket, ha szükségünk van rájuk. Az ilyen szerverek minden alkalommal teljesen biztonságosak, az adatokat akár több ízben is tárolják, ami biztonságot jelent azok összeomlása esetén is, ami csak igen extrém helyzetekben fordulhat elő. Kiírhatjuk a családi fotókat több dvd-re, külső adattárolóra, de ezek elveszhetnek, karcolódhatnak, könnyedén megsemmisülhetnek, azonban ami a felhőbe kerül, az szinte 100%-os biztonságban van. A szerverhosting árak nagyon különbözőek, érdemes alaposan utána járni, milyen minőség lakozik a szerverhosting árlista mögött. 

hirdetes

hirdetes
 

Ha többet szeretnél megtudni a cloud szolgáltatásokról, kattints ide!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Bomba

A bomba lényegében egy olyan szerkezet, amely különböző kémiai és fizikai reakciók... Tovább

Tovább a lexikonra