Mesés dallamokat játszik a tenger egy vízparti hangszeren!

Hullámok szólaltatják meg a vízparti hangszert

Szerző: kvothe - 2017.04.02.

Így hangzik, amikor a víz muzsikálni kezd! Ne hagyd ki az kísértetiesen szép dallamokat, amik soha nem ismétlik egymást!

Mesés dallamokat játszik a tenger egy vízparti hangszeren!

Volt már, hogy a vízparton a hullámok andalító játékát hallgattad, és úgy érezted, mindjárt elalszol? Nem vagy egyedül.

 

Vajon milyen hangszeren játszana a tenger, ha kezei lennének? Milyen ének hagyná el az ajkait, ha szájat növeszthetne? A válaszokat Horvátországban kell keresnünk. Ha a tenger nyugtató ’zaja’ és a hullámok gyengéd, mégis magabiztos csapkodása nem lenne elég, mesés horvát partvidéken fekvő Zadar egy varázslatos kincset rejt, amely a világon egyedinek számít.

 

A Tengeri Orgona (Morske Orgujle) még 2005-ben készült el, és a híres Nikola Basic építész munkásságát dícséri. A méretes hangszer mintegy 70 méter hosszan terül el a parton, és több szintből áll. A lépcsőfokokba rengeteg szűk nyílást véstek, amelyek a rejtett orgonasípokhoz vezetnek.

 

 

 Amikor a hullámok nekicsapódnak a partszakasznak, az általuk megmozgatott levegő eljut a sípokhoz, és ezek szólaltatják meg a hangszert.

 

Hogyan is hangzik a varázslatos dallam? A következő oldalon hallhatjuk!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket