Ilyennek képzelték el a világot száz évvel ezelőtt!

Elképesztő jövőképek: így képzelték el a mai világot 100 évvel ezelőtt

Szerző: kvothe - 2017.03.20.

Döbbenetes, hogy mennyire másképpen alakult a világ fejlődése, mint ahogyan azt elképzelték egy évszázaddal ezelőtt – de vajon mit jósoltak az emberek akkoriban?

Ilyennek képzelték el a világot száz évvel ezelőtt!

Ugyan a történészek már több ezer év eseményeit képesek voltak összegyűjteni és rendszerezni, a holnap eseményei még mindig teljesen ködösek számunkra. Persze létezik időjárás-előrejelzés, és a TV-ben is általában azokat a filmeket adják, amelyeket már egy hete megírtak a műsorfüzetben, de mi a helyzet azzal, ami egy év múlva lesz, vagy tíz, esetleg száz esztendő elteltével?

 

Ha visszatekintünk a száz évvel ezelőtti jövőképekre, akkor számos különös dolgot láthatunk. Habár az emberek tisztában voltak vele, hogy a technológia és a tudomány hatalmas lépéseket tesz majd, nem feltétlenül azt az irányt jósolták meg, amelyik valóssággá vált.

 

Az alábbiakban olyan európai művészek alkotásait láthatjuk, akik a 19. század végén cigarettás vagy csoki dobozokra alkották meg az akkoriban reálisnak tűnő jövőképeket a titokzatos 2000-ről.

 

Lássuk őket a következő oldalon!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket