A világ legdrágább háziállatai: extrém háziállatok még annál is extrémebb árcédulákkal

A világ legdrágább háziállatai: extrém háziállatok vagyonokért

Szerző: bohacs - 2020.07.30.

A legtöbb ember imádja a háziállatokat. Rengetegen tartanak kutyákat vagy macskákat, de van pár olyan ember, akinek kicsit más jelent a háziállat kifejezés. Vannak, akik félrerakják a közhelyeket és valami egzotikusabb állatot tartanak háziállatként. Most pár olyan csodás luxus állatot fogunk bemutatni, akiért egy kisebb vagyont kell otthagyni a kereskedőnél, ha azt akarjuk, hogy mi is azok az emberek közé tartozzunk, akik egy egzotikus állat gazdája. Ezeknek az állatoknak a körülményeket és a megfelelő bánásmód kialakításáért is igen sok pénzt kell költeni.

A legdrágább háziállatok

Fekete Tyúk

Ez a tyúk teljesen fekete. Annak ellenére, hogy több mint 500 000 forintot kell fizetni ezért a rendkívül különleges fajért, hatalmas rá a kereslet. Ami még érdekesebb, hogy ez az állat nem csak kívülről, de belülről is teljesen fekete. Fekete a húsa és a belső szervei is, ezért egyes éttermek szívesen tesznek ilyen tyúkból készült ételeket a vendég tányérjába, mert ezeknek nagyon különös megjelenésük van. Eredetileg ez a faj Indonéziából a Jáva szigetről származik, de napjainkban már Hollandiában és Csehországban vannak a legnagyobb állományok belőle.

 

Bengáli macska

Az egzotikus állatok körében a bengáli macska igen népszerű a vásárlóknál. Egy ilyen macska ára körülbelül 920 000 forint. Az ár már nem is tűnik annyira magasnak, ha figyelembe vesszük azt az információt, hogy ez a cica az ázsiai leportád és a sima fekete szőrű házimacska kereszteződéséből jön létre 5 generáció lecsengése alatt. Így kaptunk egy házimacska jellegű, ámde leopárd külsejű háziállatot

 

Japán makákó

Ez a közel 1 100 000 forintba kerülő majom akár 30 évig is élhet. Szóval mikor arra gondolunk, hogy magunkhoz fogadunk egy ilyen makákót, akkor gondoljunk arra, hogy az bizony 30 év kitartó munkát igényel. Emberhez szoktatni és háziasítani meglehetősen bonyolult, ennek ellenélre sok ember választ magának ilyen egzotikus állatot.

 

Sárga királypiton

Ez a kígyó 30 évet is élhet, hossza akár 1,5 méter is lehet. Ez az állat több, mint 2 300 000 forintba kerül, így jogosan foglal helyet a listán.

 

Tukán

Ez a gyönyrű madár Közép- és Dél-Amerikában a Karib-térségben és Mexikóban honos. Több, mint 20 alfajjal rendelkezik és mindegyik rengeteg pénzbe kerül. Alfajtól eltér az áruk, de 1 500 000 és 3 000 000 forint között van egy ilyen madárnak az értéke.
 

De vannak ennél még sokkal megdöbbentőbb dolgok is, mutatjuk a következő oldalon a legdrágább háziállatokat, lapozz!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket