A világ legjobb órái avagy a Genfi Órakészítők Díja!

A világ legjobb órái avagy a Genfi Órakészítők Díja!

Szerző: mprof - 2016.12.23.

Hasonlóan az Oscar-díjhoz, ez is egy magas szintű szakmai elismerés.A vendégek itt is vörös szőnyegen juthatnak az épületbe, maga a ceremónia is hasonló .

.A kategóriánkénti tíz óra közül már csak a legjobb hármat mutatják be, majd egy lezárt borítékot kinyitva jön az elnyújtott ’The winner is...’.
A győztesek feltüntethetik a hirdetéseikben, katalógusaikban, hogy modelljük valamely kategóriában Grand Prix-nyertes volt; el lehet képzelni, ez milyen hatással van az eladásokra.

A világ legjobb órái avagy a Genfi Órakészítők Díja!

A fődíj, az Oscar-szobornak megfelelő Aiguille d’Or meghökkentő formáját szintén az ember és az idő közti mítikus, isteni kapcsolat ihlette. A tervező Roger Pfund grafikusművész (ő tervezte többek között a svájci frank 1970-től gyártott szériáját, a francia frank utolsó sorozatát az euró bevezetése előtt, valamint a 2003-ban kiadott svájci útlevelet) a Sixtus-kápolna freskójának mintájára egy, a talapzatból kinyúló kezet formázó szobrot készített.

 

 

 

Az Aiguille d’Or-t kiérdemlő időmérőt tizenöt tagú nemzetközi szakmai grémium választja ki. A tagok egymástól elválasztva vizsgálják a jelölteket, hogy ne befolyásolhassák egymást. A zsűri hét kategóriában avat győztest: női és férfi óra, ékszeróra, sportóra, a legjobb innováció, a legjobb szerkezet, illetve Petite Aiguille (Kismutató) néven külön kategóriájuk van a legjobb, 5000 svájci franknál olcsóbb óráknak. Ezeken kívül van még közönségíj, a zsűri pedig elismeri az év órakészítő mesterét és szervezetét is, aki, illetve amelyik a legtöbbet teszi a minőségi szerkezetek népszerűségéért.

 

 

 

A legjobbak közé azok az órák jutnak be, amelyek az adott évben a többiekhez képest elő tudnak rukkolni valami újszerűvel” – vezet be a színfalak mögé Becsei Áron. – „A szakmai zsűri sokszor egy-egy ötlet, innováció alapján értékel, így a  nagyvállalatok mellett kisebb manufaktúrák és független órakésztők is eséllyel indulhatnak. 

 

 

Mostpedig lássuk legjobb órákat !

 

TAG HEUER - MIKROGIRDER

 

A TAG mérnökei az automata szerkezetek szívét jelentő szabályozót (regulator) gondolták újra. A svájci Chaux-de-Fonds laboratóriumban kidolgozott Mikrogirder a leggyorsabb mechanikai szabályozó, amit valaha készítettek és teszteltek. Az első olyan stoppermechanizmussal ellátott óra, amely képes 5/10000 (0,0005) másodperc megjelenítésére. Ezt a hagyományos hajszálrugó/billegő páros lecserélésével tudták megvalósítani: egy magas frekvencián rezgő miniatűr inga felelős a stopper szabályozásáért. A zsűri szerint az előnyei szinte beláthatatlanok, gyakorlatilag kiküszöböli a klasszikus spirális rendszerek, illetve az órakészítés legősibb problémáját, a gravitációs hatást.

 

CHANEL - FLYING TOURBILLON PREMIERE

 

A Chanel huszonöt éve alkotta meg Premiére nevű női karóráját, melynek vonalait a legendás parfüm, a Chanel No. 5. üvege, illetve Párizs híres tere, a Place Vendome ihletett. A szerkezetbe 2005-ben illesztettek először tourbillont, melyet most az évforduló alkalmából flying tourbillonra cseréltek a középen látható kamélia (Coco Chanel kedvenc virága) szirmai mutatják a másodperceket. Egy ilyen időmérő összeállítása száz munkaórát vesz igénybe, a szerkezetet természetesen nem a divatcég, hanem a Renaud et Papi nevű óragyártó készíti.

 

MB&F - LEGACY NO.1.

 

A tervező, Maximilian Büsser eljátszott a gondolattal, hogy milyen órát csinált volna, ha nem 1967-ben, hanem 1867-ben születik, és megalkotta ezt az egyszerre kortárs, és mégis klasszikus eleganciát képviselő műremeket. A háromdimenziós szerkezetet direkt az MB&F számára fejlesztette ki Jean-Francois Mojon és Kari Voutilainen. Aztán Brüsser áthelyezte a szabályozóját, ami avantgárd képet fest a klasszikus vonalak közé, melyeket a római számok mélyítenek. Különleges tulajdonsága még, hogy két időzónát teljesen külön tud kezelni, tehát a perc- meg az óramutatókat is be lehet állítani ennek megfelelően.

 

HYT – H1 TITANE DLC

 

H mint hidromechanika. Az első vízmeghajtású időmérő szerkezet még a fáraók korában készült, és azóta 3400 évnek kellett eltelnie, hogy az órásmesterek meghaladhassák a gravitációt, és egy mechanikus karórában is folyadékkal legyenek képesek az időt mérni. Sokan álmodoztak erről, a HYT pedig megvalósította. A karórában két rugalmas kis tartály található, amelyek egy kapilláris egy-egy végéhez csatlakoznak. Az egyiket fluoreszkáló, a másikat pedig átlátszó, viszkózus folyadékkal töltötték fel. Reggel hattól este hatig a sima folyadékot használja a szerkezet, este meg a fluoreszkálót. A folyadékrendszereket a Bruno Moutarlier által tervezett mechanikus mozgás aktiválja. Az óra fejlesztését az orvosi műszereket gyártó Helbling Technik támogatta, hiszen a gyógyításban bizonyos kezeléseknél kulcskérdés a folyadékok mozgatása. A robusztus karóra 48.8 mm átmérőjű és 17.9 mm vastag, ám bírálói szerint ennek ellenére meglepően könnyedén simul a csuklóra.

 

CHOPARD - IMPERIAL TOURBILLON FULL SET

 

A Chopard karórái hagyományosan egyesítik az óragyártás és az ékszerkészítés felső kategóriáját. A minőségi tourbillon szerkezet ez esetben egy 18 karátos fehérarany tokban helyezkedik el, melyen a drágakövek szinte az összes drágakőcsiszolási és beillesztési technológiát felmutatják. A Chopard nyilvánvalóan nem kényszerült választásra a külcsín és a belbecs, vagyis az ékszer és az óra között, hiszen az Imperial Tourbillon mindkét vonalon megállja a helyét. A cég által szabadalmaztatott Quattro technológia akár 9 napig (216 óra) biztosítja, hogy az óra késés nélkül működjön. A különböző méretű gyémántok elhelyezése pedig különösen nagy ékszerészkvalitásokat igényel. A 42 mm átmérőjű óra mellesleg 30 méterig vízálló.

 

GREUBEL FORSEY - INVENTION PIECE 2

 

Az elmúlt tíz évben a Greubel Forsey hat olyan jelentős szabadalommal állt elő, melyek forradalmasíthatják az órakészítést. Legfrissebb kreációjuk, az IP2 a Quadruple Tourbillon technológia újragondolásán alapul. A két dupla tourbillon egymással szemben helyezkedik el az óraszerkezetben, s a különleges számlap mögött mindkettő látható. Ezen az órán már az idő leolvasásának aktusa is élményszámba megy, ugyanis egy piros háromszög mutatja az órát, míg a percet egy kisebb korong mozgása jelzi. Tizenegy óránál külön mutató jelzi az automatika által felhalmozott energiatartalékokat. Az új fejlesztésből mindössze huszonkét darab készült, tizenegy vörös arany, tizenegy pedig platina számlappal.

 

HABRING2 - DOPPEL 2.0

 

A Habring házaspár 2012-es modellje a dupla kronográf koncepcióját értelmezte újra. Az óramű arról kapta a nevét, hogy két másodpercmutató mutató van rajta, amelyek együtt mozognak. Amíg az egyik folyamatosan mozog, a másik megállítható, így mérhető az eltelt idő. Az egyik fő újításuk, hogy teljesen kihagyták a hagyományos oszlopkereket. A Doppel 2.0 esetében eltértek a cég általános rutinjától, amely szerint évente egy-egy modellből csak 12-t készítenek; ebből húszat dobtak a piacra. A kis mennyiség előnye, hogy az órák egyediek és nagyon megbízhatóak. Kék, szürke és barna színben rendelhetőek.

 

ZENITH - BIG DATE SPECIA

 

A repülés úttörőinek karóráit idéző Pilot-széria Big Date Special modelljének tervezői elsősorban a funkcionalitást tartották szem előtt. A klasszikus megjelenésű, tekintélyes, 42 mm-s acéltokot a simára csiszolt és selyemfényű felületek variálása teszi egyedivé. A másodpercmutató 9 óránál van, a harmincperces számláló pedig 3 óránál található. Az órát és a percet Superluminovával kezelt mutatókról lehet leolvasni. Letisztult, maszkulin és modern megjelenést kölcsönöz viselőjének, a színfalak mögött pedig egy El Primero 4010-es kaliber ketyeg

 

Az árukra külön nem térünk ki, legyen ez titok, de biztos,hogy pár dolog kitellik belőlük !
Mondjuk pár kör a világ legdrágább söreiből!

A legdrágább sörök a világon, és a hely ahol minden a sörről szól!

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket