Ütős fesztiválok a nagyvilágból

A világ legőrültebb fesztiváljai

Szerző: szoroakos - 2014.08.01.

Magyarországon szinte mindenki talál magának valami jó fesztivált, mondjuk ott van a Sziget a popzene kedvelőinek, Sound az eletktróért rajongóknak, Volt az undergoundabb arcoknak és még a metálosok is találnak maguknak kisebb nagyobb fesztiválokat (bár az idén elmaradt Hegyalja miatt fáj a szívünk). Azonban ezek mellett rengeteg olyan bizarr fesztivál is van a világban, amik csak az őrültségről szólnak. Most ezekből szedtünk össze egy kis válogatást hiszen az élet nem csak dal, móka és kacagás, néha nem árt, ha teljesen megőrül az ember, de ehhez nyilván kellenek az őrült körülmények is.

Ha fesztivál-őrült vagy, ezeket semmiképp se hagyd ki

Baby Jumping Festival - Spanyolország

A babaugró fesztiválon természetesen nem csecsemők pattognak, hanem őket ugrálják át bátor spanyol fickók. Az 1600-as évek óta tradicionális eseményre minden évben júniusban kerül sor egy Burgos melletti falucskában, Castrillo de Murciában. A hiedelem szerint az ördögnek öltözött babaugró fickók ezzel kiűzik a csecsemőkből az eredendő bűnt. Mikor először hallottunk erről az eseményről rögtön egy 45-ös bakancs ugrott be, ami egy rossz mozdulatsor végén egy csecsemő fején landol, de szerencsére még soha egyetlen kisbabának sem esett bántódása.

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket