Nyilatkozott A Viszkis Galambos Lajcsi ügyében

Megszólalt A Viszkis is Galambos Lajcsi börtönbe vonulása miatt

Szerző: Novák Anna - 2023.04.29.

Galambos Lajcsi börtönbevonulását nagy média felhajtás követte végig, ennek kapcsán szólalt meg a napokban A Viszkis is a Blikknek, aki megpróbálta a távolból is tanácsokkal ellátni a bevonult zenészt.

Ki az A Viszkis?

Magyarországon a legtöbb embernek nem kell bemutatni A Viszkist, azaz polgári nevén Ambrus Attilát. Az 1990-es évek közepén és végén vált híressé Magyarországon bankrablásaival. Az egyik legismertebb akciója a Budapest Bank 1993-as kirablása volt, ahol a személyzetet túszul ejtette, majd több száz millió forintot zsákmányolt. A bűnözőt 1999-ben fogták el, majd több évet töltött börtönben. Az életéről szóló történetet 2017-ben adaptálták filmre, melynek címe "A Viszkis".

Miért vonult börtönbe Galambos Lajcsi?

Galambos Lajost a bíróság 2022. december 7-én áram-, gáz- és vízlopásért jogerősen 3 év 6 havi börtönbüntetésre ítélte, melynek 2023.április 26-án kezdte meg leöltését.

Mik A Viszkis tanácsai Galambos Lajcsinak?

"Ő egy talpraesett, bátor férfinak tűnik, szerintem hamar fel tudja majd venni a ritmust. A napokban meg kell jelennie a bizottság előtt, hogy kiderüljön, milyen munkát fog bent végezni. Biztos, hogy tekintettel lesznek bent az egészségi gondjaira, biztosítják számára, amit kell, ha pedig netán nagyobb gond lenne, azonnal átszállítják Tökölre, a börtönkórházba." - mondta A Viszkis a Blikknek.

 
Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket