Érdekességek az Addams Family filmekről

Dolgok, amiket eddig nem tudtál az Addams Familyről!

Szerző: kvothe - 2020.04.14.

A világ egyik leghíresebb családja a nagy képernyőn – ennyi minden történt a forgatások során, amik csak még őrültebbé tették a végeredményt!

Érdekességek az Addams Family filmekről

A jellegzetes dallam hallatán mindenkinek azonnal beugrik az Addams család roskadozó, lepusztult villája, a nyekergő lépcsőfokok, poros folyosók és a családi kínzókamra, amely a gyerekek kedvenc játszótere volt.

 

Az Addams Familyt sokan az 1991-es mozifilm, illetve a két évvel később készült folytatása miatt ismerik, azonban már 1964-ben feltűntek az amerikai televíziókban, ahol egy kétévados sorozattal váltak sokak kedvenceivé.

 

 • A Morticia Gomez-t játszó Anjelica Huston szemeit a sminkesek ragasztóval és madzagokkal húzták fel, hogy folyamatosan felvont szemöldököket kölcsönözzenek neki. Ennek az volt az eredménye, hogy rendszeresen fájt a feje, azonban nem fekhetett le a forgatás közben, mivel merevítőt viselt, hogy megtarthassa a karaktere vékony alakját.

   
 • A forgatás el volt átkozva: a rendező, Barry Sonnenfeld elájult, helyettesét egy fertőzés miatt kórházba kellett szállítani, a film költségvetése meghaladta a várt összeget, ezért elfogyott a pénz, és ha mindez nem lett volna elég, a rendező feleségének sürgős beavatkozásra volt szüksége a kórházban.
   
 • Cher, az amerikai énekesnő és színésznő is pályázott Morticia szerepére, azonban a producer, Scott Rudin mindig is Ajelica Hustont képzelte el ebben a szerepben.
   
 • Danny DeVito és Bob Hoskins is visszautasította Fester szerepét.
   
 • Tim Burton (Charlie és a csokigyár, Ollókezű Edward), Terry Gilliam (Gyalog Galopp, 12 majom) és David Lynch (Radírfej, Mulholland Drive) is lehetséges rendezők voltak, azonban egyikük sem vállalta el a munkát, ezért vállalta el a filmet végül Barry Sonnenfeld.
   
 • A 60-as évek sorozatában Gomez Addamst alakító John Astin túlélte Raul Juliát, aki a 91-es és 93-as filmekben játszotta a családapát. Raul 1994-ben hunyt el, John azonban még ma is él!

Van még! Irány a következő oldal!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket