Elindult az adósságelengedés - hitel tartozás

Elindult az adósságelengedés! Akár milliókat elengedhetnek a tartozásból!

Szerző: vargazsanett - 2018.02.19.

BÁRKI INGYENESEN MEGPÁLYÁZHATJA! Végre elindult, amire vártunk, akár milliókat elengedhetnek a magyar családok hitel tartozásából! Elindult az adósságelengedés!

Elindult az adósságelengedés - hitel tartozás

Bárki megpályázhatja! Ezekkel a feltételekkel jár!

Végre megjelent az a kormányrendelet, amelyre május végétől már vártunk , ennek értelmében:

– A szülőktől átvállal a kormány minden 3. és további, újonnan születő gyermek után átvállal 1-1 millió forint lakáshitel-tartozást.

A kormány még korábban azt közölte, hogy erre a célra 17 milliárd forintos, felülről nyitott keretösszeget szánnak a célra 2018-ban, ez pedig azt jelenti, hogy egyelőre 17 ezer érintett gyermekkel számolnak.

 

Jelenleg ezt a támogatást a területileg illetékes járási hivatalnál lehet igényelni, díjmentesen. A november 14-ei Magyar Közlönyben 337/2017. (XI. 14.) számon jelent meg a rendelet: a három- vagy többgyermekes családok lakáscélú jelzáloghitel-tartozásainak csökkentéséről. -írja a portfolio.hu. A 2018. január 1-jétől hatályos rendelet szerint a jogszabály címe ellenére: – azoknak a szabad felhasználású jelzáloghiteleknek a csökkentésére is igénybe lehet venni a támogatást, amelyet már felvettek. – Viszont a jövőben felveendő hitelek közül pedig csak a kifejezetten lakáscélú hitelek csökkenthetők ilyen módon.

 

Lapozz egyet és tudj meg róla többet!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket