Advent első vasárnapján meggyújtották a gyertyát országszerte

Az első gyertyák gyúltak országszerte

Szerző: bohacs0010 - 2014.11.30.

Napok óta láttam a készülődést, amikor átsétáltam Óbuda Fő terén. Először megjelent egy hatalmas homokkupac. Aki ismeri a történetet, rögtön tudhatta, korcsolyapálya, mégpedig ingyenes ebben az évben is lesz.

Advent első vasárnapján meggyújtották a gyertyát országszerte

Aztán megjelent a hatalmas és tényleg hatalmas fenyőfa. Elfoglalta helyét a tér közepén, az ŐT megillető helyen. Csupaszon, zölden a maga szépségével, monumentalitásával. Szorgos kezek elkezdték építeni a pavilonokat. Mint a gombák eső után, szaporodtak azok a helyek, ahol a karácsonyi árusok egy rövid hónapig kínálhatják portékáikat.

 

 

Óbudán már évről évre ez a szokás. Teremtődött hagyomány egyre szebb körítéssel, egyre gazdagabb értékesebb produkciókat ajándékozva a kerület lakóinak, bár valószínű, hogy ezekért a dolgokért már messzi helyekről is felkerekednek az emberek.

 

 

 Benépesedtek az árus helyek a szokásos kínálattal, s egy két különlegességgel. Égősorok lepték el a fákat, épületeket ünnepi ruhába öltözködve. Megtelt a korcsolyapálya is szinte pillanatok alatt annak ellenére, hogy a csepergős eső nem éppen közönségcsalogató oldalát mutatta.

 

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket