Agyának csupán 10%-ával teljes életet él a férfi

Elvesztette agyának 90%-át, mégis teljes életet él a férfi

Szerző: kvothe - 2016.11.01.

Gyenge lábaira panaszkodott, de mint később kiderült, a probléma egészen máshonnan eredt!

Agyának csupán 10%-ával teljes életet él a férfi

Az agy egyik legrejtélyesebb szervünk, nem csak működésének érdekességei miatt, hanem mivel még annyi mindent nem is tudunk róla. Néhány dolog azonban biztos; ha agyunk felét elveszítjük, bizonyára meghalunk. Nem leszünk életképesek memóriánk és eszméletünk hiánya miatt.

 

Nos, a francia kutatók és neurológusok is így vélekedtek, míg nem találkoztak a 40 éves francia férfival, aki miatt átformálhatjuk az agyról és a túlélésről kialakult képünket.

 

2007-et írtunk, amikor egy 44 éves francia férfi besétált a kórházba, mivel 2 hete túl gyengének érezte lábait. A lelet készítése közben a szakemberek megtudták, hogy ettől gyermekkora óta szenved. Mint később kiderült, az ok az agyi kamrákat elárasztó agy-gerincvelői folyadék volt. Akkoriban az orvosok a problémát a folyadék elszívásával és egy sönt behelyezésével kezelték, nehogy ez újból előforduljon. Ám évekkel később újból megtörtént.

 

Az orvosok úgy határoztak, hogy CT és MRI (mágnesesrezonanciás képalkotás) segítségével vizsgálják meg a férfi agyi kamráit. Az eredmények sokkolták a szakembereket.

 

A következő oldalon láthatjuk a medöbbentő eredményeket!

Ajánlatkérés

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket